Psykedelika kræver mindfulness

Psykedelika kræver mindfulness

Det er mit indtryk, at der er en stigende interesse for at anvende psykedelika til terapeutiske og spirituelle formål. Psykedelika er planter og stoffer, der ændrer vores opfattelse af verden. De omfatter bl.a. cannabis, svampe, ayahuasca og LSD. Det er også ved at blive populært at slikke frøer (kambo).

Folk bruger psykedelika, selvom de ofte er ulovlige at anvende til de formål. Der er dog en stigende tendens til lovliggørelse af cannabis. I år blev det f.eks. lovligt i Canada.

Der er specielt meget hype for tiden om ayahuasca og kambo blandt spirituelt-terapeutisk interesserede.

Cannabis er det bedste psykedelika

Jeg vil i den sammenhæng gerne slå et slag for noget så gammeldags som pot. Altså den rene, naturlige cannabisplante. Ikke skunk. Ikke hash. Bare pot. Indtagelse af pot giver en 5 timers åbning af sindet både opad (til den åndelige verden) og nedad (til fortrængte minder og traumer). Indsigter fra denne åbning kan huskes og integreres i hverdagen og livet på konstruktive måder. Men det er vigtigt forinden at have udviklet en høj grad af mindfulness (og kærlig-venlighed) og have været i et grundigt terapiforløb med de rette psykologiske metoder. Pludselig åbning af sindet for en person, der ikke er åndeligt og psykologisk parat, kan gøre skade og lede til psykose.

At være i besiddelse af cannabis til potmeditation er i skrivende stund ulovligt i Danmark, men det vil forhåbentlig ændre sig i den nærmeste fremtid.

Potmeditation kan nu praktiseres lovligt (eller dekriminaliseret) i bl.a. disse lande: Argentina, dele af Australien, Østrig, Belgien, Canada, Chile, Kroatien, Tjekkiet, Estland, Indien (nogle stater), Italien, Jamaica, Luxemburg, Malta, Mexico, Holland, Peru, Portugal, Rusland, Slovenien, Spanien, Sri Lanka, Schweitz, Ukraine og USA (i 23 af af 50 stater).

Hvis du overvejer at anvende psykedelika på den sunde måde en gang i fremtiden så start nu med mindfulness-meditation og psykoterapi. Det giver dig de redskaber, teknikker og indsigter, som du får brug for til at integrere indsigterne og til at styre uden om faldgruberne.

Jeg deler mine personlige erfaringer med potmeditation ved et foredrag den 11. december. Mere info og tilmelding i begivenheden på Facebook

Skriv en kommentar

Please Login to comment
  Tilmeld  
Besked om