Et nyt syn på pædofili

Et nyt syn på pædofili

Vi har brug for et nyt syn på pædofili, som mere effektivt forebygger traumatiserende misbrug af børn.Pædofili er en seksuel orientering eller fetisch, der bedst håndteres med fuld accept. Det betyder ikke, at vi skal tillade pædofile at gøre skade på børn. Fuld accept betyder her, at vi sammen med de pædofile skal acceptere deres seksuelle lyster, simpelthen fordi de er der.

Fuld accept betyder ikke, at man synes godt om det. Det betyder blot, at man accepterer, at fænomenet er der. Denne accept er første trin til enhver form for sund og bæredygtig forandring.

Pædofile har næppe selv valgt at være pædofile. Det er på en måde noget, der hænder for dem. Ligesom vi mennesker bliver udsat for så meget andet, som egentlig ikke er vores skyld.

Fuld accept af pædofili

Man kan mene, hvad mad vil om pædofili. Ligesom man kan mene, hvad man vil om folk, der tænder seksuelt på at blive ydmyget eller selv ydmyge andre voksne. Det ændrer ikke på, at der altid har været og altid vil være voksne, der tænder på børn.

Jeg foreslår, at vi som samfund skelner mellem pædofili og misbrug af børn. Først og fremmest af hensyn til børnene, men også af hensyn til de pædofile, som jo også er mennesker.

Det kræver, at vi er skarpe på definitionerne af begreberne. Pædofili er at tænde på og have lyst til sex med børn. Misbrug af børn er at gøre ting mod børn, der forvolder skade på børnene. Man kan misbruge børn uden at være pædofil, og man kan være pædofil uden at misbruge børn. Pædofili er kun skadeligt for børn i det omfang, at den pædofile vælger at udleve sin lyster ved at misbruge børn.

Pædofili kan på den måde opfattes som en seksuel orientering eller fetisch. Pædofili adskiller sig fra de fleste andre seksuelle orienteringer eller fetischer ved, at man forvolder skade på de mennesker, som man har lyst til at dyrke sex med.

Der er forskel på lyster og handlinger

Essensen i en ny håndtering af pædofili er at indse, at der er forskel på lyst og handling. Pædofile lyster gør ingen skade, men pædofile handlinger gør.

Fuld accept af pædofili kan lede til nye og mere effektive former for forebyggelse og behandling, der ikke handler om at gøre den pædofile forkert, men udelukkende om at håndtere de pædofile lyster på måder, der ikke gør skade på børn. Hvad det konkret skal være, vil jeg lade være op til andre at finde ud af. Men der findes jo mange andre seksuelle præferencer, hvor folk er bevidste om, at hvis de udlever fantasierne, præcis som de er, så vil de forvolde skade på andre. Det gælder f.eks. mænd, der tænder på tanken om at tage en kvinde mod hendes vilje, altså voldtægtsfantasier. De fleste mænd handler heldigvis ikke på disse lyster i præcis overensstemmelse med fantasierne. De finder derimod andre måder at udleve noget, der minder om det med voksne partnere, der er med på den og måske ligefrem tænder på at være i den modsatte rolle. Hvorfor kan pædofile ikke lære at gøre det samme?

Fuld accept kan øge den pædofiles empati med både sig selv og med børn, så han eller hun drevet af medfølelse undlader at handle på lysterne i forhold til børn i den virkelige verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.