Har kvinden altid ret?

Hvis en kvinde føler sig krænket af en mand, har hun så altid ret i, at manden er en krænker?

Det er en udbredt holdning i visse kvindegrupper, at en kvinde altid har ret, når hun siger, at hun er blevet krænket af en mand. Der kan være flere grunde til, at kvinder oplever sig som krænket uden reelt at have være det, ligesom der kan være flere motiver til bevidst eller ubevidst at komme med falske beskyldninger.

Der er f.eks. den mulighed, at kvindens oplevelse af at være blevet krænket er en reaktion på tidligere begivenheder i hendes liv, hvor kvinden reelt blev udsat for krænkelse fra en mand (en anden mand vel at mærke). Den slags foregår jo desværre og udgør et alvorligt problem.

Paradokset er, at en kvinde, der beskylder en uskyldig mand for krænkelser, selv går hen og bliver det, hun hader mest: en krænker.

Det oversete problem er, hvordan falske beskyldninger påvirker de mænd, der bliver udsat for beskyldningerne. Jeg kan af personlig erfaring berette, at det føles dybt psykologisk krænkende for en uskyldig og etisk bevidst mand at blive udsat for den slags beskyldninger. Det føles dybt krænkende, uanset hvad kvindens oplevelse eller motiv måtte være. Paradokset er, at en kvinde, der beskylder en uskyldig mand for krænkelser, selv går hen og bliver det, hun hader mest: en krænker. Det burde være muligt at retsforfølge en falsk anklage om krænkelse, også når beskyldningerne bliver spredt på de sociale medier. Det kan også være, at der er en juridisk mulighed for det. Det vil jeg undersøge nærmere.

Skriv en kommentar

Please Login to comment
  Tilmeld  
Besked om