Det forbudte blogindlæg: sexpsykose

Det forbudte blogindlæg: Kom ud af din sexpsykose, mand!

Jeg bringer her det rå manuskript til det famøse blogindlæg, som jeg skrev til BT.dk i oktober 2017.

Københavns Byret har idømt mig 14 måneders fængsel i en påstand-mod-påstand-sag, hvor mit blogindlæg var det eneste fysiske bevis om en episode, der fandt sted i maj 2018.

Det er i det hele taget meget underligt, at et blogindlæg kan blive brugt i retssag på den måde i et land med ytringsfrihed. Det er i særlig grad underligt, da jeg jo skrev blogindlægget mere end halvt år før jeg mødte kvinden i min verserende sexsag, og da jeg i blogindlægget netop beskriver, hvordan jeg har lært at være mindful med begær.

Det var i øvrigt ikke min egen idé at skrive et indlæg om dette emne til BT. Ideen opstod under et møde med BTs debatredaktør Sanne Fahnøe, da jeg indledte mit samarbejde med avisen. Sanne Fahnøe gav udtryk for stor interesse i et indlæg om dette emne skrevet på en opsigtsvækkende måde, der måske ligefrem også kunne vække nogle af de bevidstløse mænd i Danmark. Fra mand til mand.

I klummen/blogindlægget sætter jeg sagen på spidsen for at få budskabet til at trænge igennem. Sandheden er, at jeg ikke lider af nogen form for psykose. Hvis anklagemyndigheden mente, at jeg var psykotisk, så ville de have krævet en mentalundersøgelse af mig. Hvis retten mente, at jeg var psykotisk, så ville de have idømt mig en behandlingsdom. Jeg har kun én psykiatrisk diagnose: OCD. Og den har absolut intet med denne sag at gøre.

Forskelle på mit manuskript og det udgivne i BT er udført af BT uden min godkendelse.

Her er den tekst, jeg sendte til BT

Kom ud af din sexpsykose, mand!

Af Per Brændgaard

#MeToo- kampagnen viser, at skræmmende mange kvinder i Danmark har oplevet seksuelle overgreb. Deres vidnesbyrd afslører en udbredt mangel på seksuel bevidsthed blandt danske mænd. På trods af de mange overgreb er langt de fleste mænd dog hverken onde eller afstumpede. De er bare helt utroligt dumme, og de skal tage sig sammen og komme ud af den sexpsykose, de befinder sig i.

Den oversete årsag til mænds seksuelle overgreb mod kvinder er det, jeg kalder den mandlige sexpsykose, som jeg kender alt for godt fra mig selv. En psykose er, når man har svært ved at skelne fantasi fra virkelighed. Når den seksuelle lyst opstår i en situation med en kvinde, så er det som om, at det slår klik.

Bevidstheden bliver fuld af begær. Så fuld af begær, at der ikke er plads til respekt og empati for den kvinde man begærer. Det er som om, at man bliver besat og kan ikke tænke på andet, kan ikke gøre andet end at prøve på at få sex med kvinden. Der opstår vrangforestillinger, så man ikke længere oplever kvinden som et menneske, men udelukkende som et seksuelt objekt. Vrangforestillingerne gør også, at man fejltolker alle tydelige tegn på at hun ikke vil have sex, som tegn på at hun bare spiller kostbar. Det er en psykoselignende tilstand, hvor mandens normale rationelle tænkning og kærlige indstilling er pist væk. Anfaldet slutter først, når manden har fået sin udløsning. Eller når kvinden sparker ham hårdt i skridtet og løber skrigende væk.

Min egen vej ud af sexpsykoserne har været at koble mindfulness og kærlig-venlighed på min seksualitet. Det handler simpelthen om at huske at være bevidst og omsorgsfuld, når begæret opstår. Det omfatter, at man accepterer lysterne fuldt ud og indser, at man ikke behøver handle på dem. Når lysterne på den måde bliver omfavnet af kærlig bevidsthed (uden hverken fiksering eller fordømmelse) på den gyldne middelvej, så går der længere og længere imellem de sexpsykotiske anfald. Og som bonusvirkning bliver man en mere nærværende elsker, der kan andet end at jagte udløsning.

Jeg tror, at både kvinder og mænd kan have stor gavn af at se seksuelle overgreb som et fælles problem, der kræver, at vi kan tale åbent om det, som er svært, både forebyggende og i de konkrete situationer, når manden får et anfald. Idealet må være den stærke mand, der bruger sin overlegne fysiske styrke, mod og handlekraft til at beskytte de kvinder, han begærer fremfor at krænke dem.

Det starter med bevidsthed. Bevidsthed om begær. Det fører naturligt til en faldende interesse for porno, vold og magt og en stigende interesse for kærlig, sanselig, nydelsesfuld sex.

2
Skriv en kommentar

Please Login to comment
  Tilmeld  
nyeste ældste flest stemmer
Besked om
Penis
Guest
Penis

Altså, nu er den anden side af medaljen, den decentificering, som mænd fra samfundet bliver påduttet. Desuden, så længe kvinder har teten, i forhold til valg af seksuel partnere, i hvert fald i de fleste tilfælde, så vil det reflektere sig i samkvemmet mellem dem. Der er også mænd, som er for uattraktive, til at have samkvem med nogen – hvem er ansvarlig for dem de går ud og voldtager? Skal de bare acceptere at ingen vil have dem?