Gud er sund – men sundhed er ikke Gud

Det er sundt at tro på Gud eller være spirituel på anden vis. Spirituel sundhed er et af de mest underbelyste emner indenfor holistisk sundhed. Til gengæld bliver sundhed omtalt som om, at det er den nye Gud. Dét er usundt!

Sundhed som tidens falske Gud fremgår tydeligt af ernæringsdebatten, dvs. debatten om mad og sundhed. Når man spørger moderne mennesker, hvad det vil sige at “synde”, så svarer de fleste noget med at spise “forbudt” mad. Forbudt fordi det feder eller er usundt på anden vis.

Lige for tiden er det populært at være “uperfekt” og tillade sig selv at spise “forbudt” mad. Det kan der selvfølgelig være noget sundt ved, men det kan let kamme over og blot blive en anden form for mad- og sundhedsreligion. Man går fra den ene yderlighed til den anden indenfor det samme problem. Nu gælder det så om at være “uperfekt” på den helt rigtige måde og vise, at man spiser de helt rigtige “forbudte” ting. Den gamle vin er kommet på en nye flasker, og folk står i kø for at købe den nye religion. Det svarer nærmest til at gå fra at være katolik til at være satanist. Det løser ikke problemet med falske religioner og falske guder.


Skriv en kommentar

Please Login to comment
  Tilmeld  
Besked om