Vibeke Manniche

Derfor afbrød jeg mit samarbejde med Vibeke Manniche

Jeg afbrød mit samarbejde med læge Vibeke Manniche for efterhånden flere år siden. Flere i min omgangskreds har opfordret mig til at offentliggøre mine bevæggrunde for det.

Jeg var underviser på kurser om ernæring arrangeret af Vibeke Manniches private firma.

Jeg stoppede samarbejdet, da jeg hørte om Vibeke Manniches skandalesager med virksomheden Lægeservice. Virksomheden havde lavet flere fejl i vurderingen af, om folk skal have kontanthjælp, sygedagpenge og førtidspension for Randers Kommune. Borgere, der før var blevet vurderet egnet til ydelse fra det offentlige, blev af Vibeke Manniches Lægeservice igen og igen vurderet, at de blot skulle have “lidt hjælp”, og så kunne de sagtens arbejde igen. Det blev en skandalesag med borgernes retssikkerhed i fare.

Vibeke Manniche som “Doktor Nej”

I Svendborg Kommune blev Vibeke Manniche kendt som “Doktor Nej” på grund af udtalelser i sager om borgere, der ender med at få nej til førtidspension eller fleksjob – i direkte modstrid med speciallægers vurderinger. Kritikken af Vibeke Manniche førte til, at Svendborg Kommune fyrede hende som kommunelæge.

Vibeke Manniche har også præsteret at have en bemærkelsesværdig dobbeltrolle som både lægekonsulent og sundhedskoordinator for i Mariager Fjord Kommune. Den gav Vibeke Manniches firma en indtjening på næsten 600.000,- kr. i et enkelt kvartal. Den dobbeltrolle var ikke ulovligt, da hun gjorde det, men det ville den være i dag som følge af etisk skærpende lovændringer.

Da jeg hørte om disse og andre sager, så afbrød jeg samarbejdet med Vibeke Manniche. Det er min klare etik, at man som sundhedsprofessionel skal hjælpe (og i det mindste ikke direkte bekæmpe) de svage i samfundet.

Sundhed eller smykker?

Derudover havde jeg det svært med at undervise i et smykkefirma og opfordre mine kursister til at gå op og se på smykker i pausen. Som anti-materialist er det etisk krænkende at blive presset til at være en slags medsælger af noget så materielt og overfladisk (og dyrt!) som designer-smykker. Jeg havde svært ved at se, hvor grænsen gik mellem Vibeke Manniches sundhedskursusvirksomhed, som jeg underviste for, og Manniche-familiefirmaet JEWLSCPH med den modeltynde datter Mai Manniche i front.

Hate Speech

Opdatering 19. februar 2019:

Læge og smykkesælger Vibeke Manniche figurerer i en dokumentarisk citatsamling med indvandrerfjendtlig polemik og propaganda. Læs mere om den sag på Rune Engelbrecht Jensensens Humanisme.dk.

En tanke om “Derfor afbrød jeg mit samarbejde med Vibeke Manniche”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.