Krigen mod Venezuela

Venezuela: Hvad handler det nu om?

USA gør klar til deres næste imperialistiske krig. Det er nu det demokratiske land Venezuela, der står for tur.Da det amerikanske folk ikke er med på den slags aggressive krige, så skal de snydes med løgn og propaganda. Formålet er at give medieforbrugerne en oplevelse af, at det nuværende Venezuela er ondt, så det vil være godt, hvis det amerikanske militær kommer og befrier befolkningen. Det narrativ bliver pushet aggressivt gennem det amerikanske militærs samarbejdspartnere i nyhedsbureauer og medier og gennem USAs militære allierede, herunder Danmark. Det ender så i vores fjernsyn og aviser, der reelt blot gør os dummere og dummere om verden. I hvert fald har medierne nogle gigantiske skyklapper på, når det kommer til visse emner såsom amerikansk udenkrigspolitik og Danmarks bevidstløse følgen med storebror: brothers in arms and harms.

I følge den uafhængige, undersøgende journalist John Pilger, så er krigen mod Venezuela baseret på løgne. Hvis det lykkes CIA-agenten Guaido at overtage ledelsen af Venezuela, så bliver det 68. gang, at USA vælter en anden nations regering. Danmark er ikke overtaget af USA endnu, eller måske er vi uden at vide det?

Så hvad er de reelle grunde til, at ledelsen af USA ønsker en anden ledelse af Venezuela? Den vigtigste er nok, at Venezuela er ledet af en socialistisk præsident fra et socialistisk parti, der ikke ønsker at sælge ud af landets ressourcer til vestlige virksomheder. Det er en trussel mod den amerikanske kapitalismes fortsatte ekspansion. Venezuelas olie- og gassektor er nu under statslig kontrol, og landets ledelse ønsker at bruge indtægterne fra salget til at gøre folket rigere i stedet for at gøre de private olievirksomheder endnu rigere.

Venezuela er allieret med Rusland og Iran, og det bryder USA sig heller ikke om. USA mener, at det er den eneste nation, der har ret til at omringe andre nationer med militære baser og alliancer. USA ønsker tilsyneladende at besætte Latinamerika, og Venezuela er en vigtig brik i det voldelige puslespil.

Ligesom de fleste andre af USAs imperialistiske krige så handler det på den korte bane simpelthen om at røve Venezuela for ressourcer. Det er bevæbnet røveri i stor skala. Venezuela ejer 25 % af den tilbageværende råolie i verden. Derudover er der et stort potentiale for minedrift i landet. Det giver mineraler og råvarer, som den amerikanske industri har brug for i deres fortsatte produktion af ting, som vi ikke har brug for, men som vi alligevel køber, fordi vi er åndelige amøber.

Så lad være med at tro på løgnehistorierne om, at USA kæmper for demokrati og bedre humanitære forhold for befolkningen i Venezuela. Det handler om noget helt andet, nemlig – dybest set – den grådighed der er ved at drive menneskeheden og Jorden mod det totale kollaps. Det kræver et spirituelt opgør, hvor grådigheden skal bekæmpes med næstekærlighed, og hvor løgnene skal oplyses, så sandheden kan træde frem. Og så skal den spirituelle indsigt omsættes til konkret politisk handling!

“En løgn kan rejse halvvejs rundt om jorden, mens sandheden tager sko på.”
Mark Twain

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.