Hvorfor er Astrup så glad for salt?

Hvorfor er Astrup så glad for salt?

Arne Astrup, professoren der frikendte sukker, er nu blevet varm fortaler for salt. Han har flere gange i de sidste par år skrevet eller udtalt, at salt ikke er så farligt, og at der ikke er nogen grund til, at folk med normalt blodtryk skærer ned på saltet. Hvorfor gør han det, når ‘Spis mad med mindre salt’ er et officielt kostråd i Danmark?

Arne Astrups udtalelser om ernæring har altid været farvet af, hvor pengene kommer fra for tiden. Ernæringsforskning koster jo penge, og politikerne ønsker flere penge fra erhvervslivet, så det behøver der jo egentlig ikke være noget galt ved. Mig bekendt er der ikke en stor saltindustri. Men der er to andre store fødevaregrupper, som kræver salt for at være spiselige. Det er kød og ost, og det er kæmpestore industrier.

Det har tidligere været fremme, at Arne Astrup på forskellige måder er i lommen på kødindustrien og mejeriindustrien, bl.a. gennem hans forskning i virkningerne af en kostsammensætning med mere protein og mindre kulhydrat. Så han er måske gået fra sukker-penge til protein-penge.

Det særlige ved mange animalske proteinkilder er, at de skal tilsættes en ganske stor mængde salt for at smage godt. Prøv selv at spise en bøf, der ikke er saltet. Ost findes slet ikke i saltreducerede udgaver. Salt virker også konserverende i disse fødevarer, hvilket også har stor økonomisk betydning for producenterne.

Når en ernæringsprofessor går ud og får forbrugerne til at slappe af med salt, så baner han vejen for øget indtag af kød og ost. Han fjerner saltet som barriere for øget forbrug. Astrup er guld værd for kød- og osteindustrien. Han har fortjent at blive godt betalt.

1
Skriv en kommentar

Please Login to comment
  Tilmeld  
nyeste ældste flest stemmer
Besked om
Kirsten
Guest
Kirsten

Arne Astrup er en fusentast (jeg kan ikke få mig selv til at skrive han han jo i bund og grund er en l….) – det har han været, siden han i starten af 90’erne turnerede rundt med sit “sukker-feder-ikke-show” – har selv til min store overraskelse hørt ham føre sig frem på en café i Odense, inden det blev almindeligt kendt, at han var i lommen på sukkerindustrien . Jeg gider end ikke spilde tid på at læse hans nyeste “forskningsresultater”, når de fra tid til anden popper op i medierne. Omvendt må man tage hatten af for hans… Read more »