Hvornår er man en klient?

Hvornår er man klient? Og hvilken slags klient er man?

Min igangværende sag rejser flere spørgsmål, som er relevante for andre end mig.

Hvis du er terapeut eller lignende, så er det relevant at vide, hvornår en person rent juridisk er at opfatte som din klient. Indtil min retssag troede jeg, at man først var klient, når man havde bestilt en tid, eller at der i det mindste var en eller anden form for betaling for en ydelse. Jeg har nu lært, at i følge Københavns Byret, så er man en klient, når man opfatter sig som en klient. Det står derfor enhver frit for at opfatte sig som klient til enhver terapeut. Man kan transformere enhver privat relation til en terapeut ved simpelthen at sige, at man pludselig begyndte at opfatte relationen sådan. Det giver den fordel, at man så lettere kan tjene 30.000,- kr. på en falsk anmeldelse om voldtægt, end hvis relationen var privat, hvor det er mere bøvlet at få en mand dømt skyldig. Jeg vil dog samtidig fraråde alle mænd, der er politisk aktive med synlig kritik af systemet til at gøre sig sårbare ved at kalde sig terapeut på nogen som helst måde. Man bliver simpelthen alt for let at bure inde så.

Noget andet er, hvilken slags klient man er. Når folk hører ordet ‘terapeut’, så tænker de straks på noget med psykoterapi. Selvom de jo nok udmærket ved, at der er forskel på at gå til en psykoterapeut og en fysioterapeut. Man vil nok undre sig, hvis psykoterapeuten foreslår kærlig berøring som en del af terapien. Man vil til gengæld undre sig lidt mindre, hvis der indgår fysisk berøring, når man bliver behandlet af en fysioterapeut. Hvis man bliver overrasket over, at der indgår kærlig berøring i krammeterapi, så er man altså selv ude om det. Men hvis man tror, at krammeterapi hos mig omfatter det, som almindelige mennesker opfatter som sex, så bliver man også skuffet. Det er kun noget, jeg meget sjældent har solgt, hvis kvinden selv har efterspurgt det og været indstillet på at betale, hvad den tillægsydelse koster.

Leave a Reply

Please Login to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of