Offerkortet: antisemitisme som Israelsk våben

Offerkortet trumfer alt i spillet om magt. Jeg er faldet over en kommentar af Asghar Bukhari, hvor han på en meget klar måde forklarer, hvordan begrebet antisemitisme bliver brugt som et våben af Israel.Hans kommentar minder mig om mit eget blogindlæg om De Rødhåredes Skole. Dengang turde jeg endnu ikke kalde en spade for en spade.

Siden 2. Verdenskrig har det at være blive opfattet som offer været Israels stærkeste våben. Det er fordi, jøderne bliver opfattet som ofre for Holocaust, at Israel har fået lov til at behandle palæstinenserne lige så slemt. Selvom palæstinenserne jo absolut intet havde at gøre med forfølgelsen af jøder under 2. Verdenskrig.

Det er en vanvittig forvrængning, der kræver global psykoterapi. Heldigvis er der flere og flere jødiske organisationer, der tager bladet fra munden og begynder åbenlyst at kritisere Israel og zionisme. Man kan godt både have medfølelse for jødernes historie og være modstander af militant zionisme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.