Fascisme 2.0: Afskaffelse af kontanter

Kontanter eller kort? Frihed eller overvågning?

De politiske vinde blæser i retning af det kontantløse samfund. Kort og biometri (f.eks. fingeraftryk eller øjenscanning) presser sedler og mønter ud af lommen.

Når Danmark bliver uden kontanter, så er overvågningssamfundet indført. Det er overvågning via forbrug, og da det er umuligt at bevæge sig rundt i verden uden at forbruge. Man kommer i hvert fald ikke særlig langt, før man bliver nødt til at bruge penge på et eller andet. Al aktivitet i samfundet er baseret på penge og ved at overvåge alle pengeoverførsler, så overvåger man alle borgere.

Jeg håber sandelig ikke, at det bliver indført i min levetid! Frihed til at bevæge sig og ytre sig uden Big Brother-overvågning er en fundamental menneskerettighed.

Som med det meste andet i Fascisme 2.0, så bliver de nye tiltag indført ved at lokke og ikke ved at presse. Så vi skal lokkes med alle fordelene ved de digitale og biometriske betalingssystemer. Så vi bliver blinde for eller i det mindste accepterer indskrænkelserne af vores personlige frihed.

Fascisme 1.0 gjorde brug af fysisk vold. Nazi-Tyskland er et eksempel på Fascisme 1.0. Den nuværende epidemi af Fascisme 2.0 gør brug af propaganda, pengekontrol og grooming.

Skriv en kommentar

Please Login to comment
  Tilmeld  
Besked om