terrorangreb

Fire mærkværdige karakteristika ved terrrorangreb

Siden min politiske vækkelse i 2016 har jeg fulgt mediernes dækning af terrorbegivenheder meget tæt. Der tegner sig et mønster af fire mærkværdige karakteristika, der er potentielt undergravende for demokrati, frihed og retfærdighed:

  1. Pludselig, massiv og global mediedækning. Alle medier fortæller ukritisk den samme historie.
  2. Politikere optræder indenfor få timer i medierne som politi og dommer, der (i) ved hvem der har gjort det, (ii) hvorfor de har gjort det og (iii) hvordan vi kan undgå at det sker igen. I alle andre sager ville den slags efterforskning og domsafsigelse tage flere måneder. I terrorsager kan det hele klares på 24 timer, og den anklagede ville have haft mulighed for at forsvare sig.
  3. Folk bliver bange og vil hellere end gerne gå med til mere overvågning, kontrol og indskrænkelse af den personlige frihed for at undgå, at den slags frygteligheder sker igen. Uden demokratisk proces.
  4. Der har ofte været en stor terrorøvelse lige op til begivenheden. I samme område. Med samme scenarie.

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments