Min konspirationsteori om en konspirationsteori

Forleden så jeg den nye Flat Earth-dokumentarfilm på Netflix: Behind the Curve (dansk titel: ‘Faldet af i svinget’).

Jeg fik igen det indtryk, at Mark Sargent, som er den førende fortaler for Flat Earth, og som har hovedrollen i filmen, ikke selv tror på det han siger. Det er hans mimik og mikroudtryk, der afslører ham. Indimellem virker det i filmen som om, at han er ved at knække sammen af grin, når han forklarer, hvorfor Jorden i virkeligheden er flad, og hvorfor en stor konspiration holder det hemmeligt for os.

Det og meget mere har fået mig til at udvikle en konspirationsteori om Flat Earth-konspirationsteorien. Min teori er, at Flat Earth-teorien er blevet fremmet af reelle konspiratører for at forhindre reel undersøgelse af de reelle konspirationer. Flat Earth med Mark Sargent i spidsen bliver formidlet meget professionelt på en måde, der er skræddersyet til at lokke primært åbentsindede mænd med paranoide tendenser ud ad det konspiratoriske overdrev. Man udnytter her det faktum, der er dokumenteret i flere psykologiske undersøgelser, at en person, der først tror på én konspirationsteori er let at overbevise om en anden konspirationsteori. Strategien er derfor at skubbe på, så det, der måske startede som en reel ud af boksen sandhedssøgen om verden ender i konspiranoide overbevisninger, der meget let kan modbevises af videnskab. Personer, der opdager de reelle konspirationer, bliver dermed politisk uskadeliggjort, da de også tror på Flat Earth.

Jeg tror i øvrigt, at det samme er sket med David Icke, som egentlig har mange fornuftige analyser af verdens tilstand og menneskets åndelige natur, men nogen har fået ham til også at tro, at de kongelige og politiske ledere er reptilvæsner fra rummet, der har taget form som mennesker. På den måde bliver han politisk ufarlig, da han ikke vil blive taget rigtigt alvorligt. Han bliver i stedet placeret i underholdningsbranchen i stedet for som politisk aktivist med et vigtigt budskab. Den generelle underholdningsgørelse af politisk aktivisme er i det hele taget en strategi, der i stigende grad bliver anvendt for at forhindre reelt oprør fra en oplyst befolkning.

I min bog FRI gennemgår jeg i øvrigt hele historien bag begrebet ‘konspirationsteori’ med dokumentation for, at våbengørelsen af begrebet startede som en CIA-strategi for via medierne at lukke munden på alle kritikere af den officielle forklaring på mordet på præsident John F. Kennedy i 1963.

Skriv en kommentar

Please Login to comment
  Tilmeld  
Besked om