Hvorfor al den vaccinefrygt?

Der florerer mange konspirationsteorier om vacciner. De handler alle om, at vacciner er farlige, og at den viden bliver holdt hemmelig for os. Da mainstream-medierne også ofte beskæftiger sig med vaccinefrygten, så tror jeg mere og mere, at frygten bliver fremmet af efterretningsvæsner som en psykologisk operation. På samme måde som Flat Earth.

Opskriften er den samme uanset, om det er vaccinefrygt eller Flat Earth:

  1. Formuler en konspirationsteori om et emne, der er vedkommende for alle, og som er let at modbevise med fakta.
  2. Spred konspirationsteorien på internettet, blogs, sociale medier og i dokumentarfilm.
  3. Find frontfigurer, der selv tror på konspirationsteorien, da de er mere overbevisende end agenter/skuespillere.
  4. Modbevis konspirationsteorien med videnskab og fakta. Vigtigt: Husk at nævne, at det er en ‘konspirationsteori’ og antyd kraftigt, at alle konspirationsteorier (ikke kun den aktuelle) er falske, fordi de er konspirationsteorier.
  5. Når en virkelig konspiration risikerer at blive afsløret, så kald det en ‘konspirationsteori’, henvis til f.eks. Flat Earth og brug guilty-by-association-argumentation i stedet for at forholde dig til sagen. Det gælder om at fastholde narrativet om, at alle konspirationsteorier er falske.

Hvorfor er der kun fvaccinationsfrygt og ingen f.eks. motionsfrygt? Hvorfor er der ingen konspirationsteori om, at der ligger en stor sammensværgelse bag det store kulturelle pres for at få os alle til at spilde vores energi og fritid på kroppen i stedet for hjernen og ånden?

Her er noget mere næring til en ny konspirationsteori om motion baseret på succesen med at skabe vaccinationsfrygt:

  • Motion er unaturligt!
  • Udbredt træthed og ømhed efter motion!
  • Risikoen for skader og ulykker stiger ved motion!
  • Mange tilfælde af pludselige dødsfald blandt ihærdige motionister!

Hvem kunne tænkes at stå bag sådan en motionskonspiration? Tja, follow the money! Fitnesscentre! Sko- og tøjproducenter! Fysioterapeuter! Massører! Trænere! Der er jo en hel industri bag motionsbevægelsen!

PS: Motionsteorien er blot en joke fra min side for at illustrere pointen om, at selvom noget (motion eller vaccination) indebærer en risiko for bivirkninger, så er det ikke i sig selv nok til at fraråde behandlingen. Det afhænger altid af en helhedsvurdering af forholdet mellem fordele og ulemper. Ligesom med så meget andet her i livet.

Hm… Og dog… Måske kan der alligevel noget om den med motion… 🙂

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Per BrændgaardMichaelJon Loldrup Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jon Loldrup
Guest
Jon Loldrup

Et mindste krav for at udtale sig seriøst om en given konspirationsteori må være at man har sat sig ind i den.
Hvor meget tid har du brugt på at sætte dig ind i David Icke’s reptil-teori som du afviste forleden dag?
Hvor meget tid har du brugt på at sætte dig ind i vacciner-er-farlige-teorien?

Du kan blot svare med omtrentligt timetal for hver teori.

Michael
Guest
Michael

Icke? Du mener Guds søn?

For mit vedkommende kan du få mit omtrentlige sekundtal ….