It’s all about the money

De fleste af verdens problemer startede, da den amerikanske regering overgav selve pengeskabelsen til de private banker i form af The Federal Reserve Bank. Der er siden da opstået et netværk af centralbanker, herunder den danske Nationalbanken. Mange danskere tror, at Nationalbanken er ejet af staten, men det er den absolut ikke. Den er privat.

De fleste ved godt, at penge ikke vokser på træerne. Men hvor kommer pengene egentlig fra? Penge er dybest set en kollektiv illusion, og hvor værdien af en valuta (f.eks. amerikanske dollars) kun kan vedligeholdes ved hjælp af vold og magt. Det er derfor, at jeg kalder det nuværende pengesystem for voldskapitalisme.

Da penge (mønter, sedler og tal på en skærm) ikke er en ressource i sig selv, så har pengene kun værdi i det omfang, at de kan byttes til de fundamentale naturressourcer, som det moderne samfund kører på. Det er derfor, at de fleste krige reelt er krige om ressourcer, herunder især olie og ledninger til at føre olien fra Mellemøsten til Vesten.

Hvis ledere af olieproducerende lande begynde at sælge olie i en anden valuta end amerikanske dollars, så går der ikke lang tid, før den sædvanlige to-trins-rakat bliver fyret af mod dem: (1) propaganda (“ond diktator”) og (2) militær invasion (camoufleret som humanitær hjælp, befrielse af befolkningen og indføring af demokrati). Historiske eksempler på det: Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien og Venezuela.

Som jeg ser det, så er der kun én bæredygtig løsning på problemet: nationalisering af pengeproduktionen ved etableringen af en ny folkeejet Nationalbank. Altså en nationalbank, der rent faktisk er national, og som arbejder til gavn for folket i stedet for den rige elite. I det nuværende pengesystem, så bliver de superrige bare rigere og rigere, mens der kun drypper en lille smule ned på alle os andre. De superrige er de familier, der grundlagde de store banker, og som stadigvæk har så mange penge, at det ikke er helt forkert at sige, at de ejer verden. De er så rige, at de aldrig optræder på nogen hitlister over verdens rigeste. Også fordi de er gode til at fordele pengene ud over mange familiemedlemmer.

It’s all about the money running in the family.


Leave a Reply

Please Login to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of