Dyrholm-figur står til 4 års fængsel

“Trine Dyrholm forfører 17-årig stedsøn i dansk mesterværk”, er overskriften på Ekstra Bladets 6-stjerners anmeldelse af filmen ‘Dronningen’. Det er ulovligt.

Alle filmanmeldere er gået i selvsving over, hvor fantastisk en film det er. Jeg tillader mig stille og roligt at gøre opmærksom på, at Ekstra Bladets overskrift beskriver en strafbar handling.

Straffelovens § 223. “Den, som har samleje med en person under 18 år, der er den skyldiges adoptivbarn, stedbarn eller plejebarn eller er betroet den pågældende til undervisning eller opdragelse, straffes med fængsel indtil 4 år.”

Jeg er godt klar over, at det kun er en film, men det er så en film, der tilsyneladende forherliger sex med mindreårige.

Spørgsmålet er nu også, om man kan i forlængelse af den såkaldte Umbrella-sag kan risikere at blive straffet for at invitere folk med i biografen for at se filmen. Eller om folkene bag filmen kan sigtes for at have udnyttet en mindreårig til at optage sexscener. Man er i denne sammenhæng mindreårig, når man er 17 år.

Jeg er også spændt på reaktionerne fra #MeToo-bevægelsen på filmen.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Per Brændgaardrie Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
rie
Guest
rie

Ja, det er spændende!! Har haft fornemmelse af at de virkelig er ude og forklare sig mht filmen, sådan at de slipper for at blive hængt ud. Ku være fedt hvis de bare lige
Over sagde at de feks bar pisse bange for at den film kommer lige nu og at de håber folk ik vil misforstå den. Orker bare ik høre på dyrholm, der ska indikerer at de er så og så sobre. Det er anyway sikkert en meget fin film. Bh rie

rie
Guest
rie

Ja, det er spændende!! Har haft fornemmelse af at de virkelig er ude og forklare sig mht filmen, sådan at de slipper for at blive hængt ud. Ku være fedt hvis de bare lige over sagde at de feks var pisse bange for at den film kommer lige nu og at de håber folk ik vil misforstå den. Orker bare ik høre på dyrholm, der ska indikerer at de er så og så sobre.( Det er anyway sikkert en meget fin film. )Bh rie💃