Sådan får du mere fritid.

Slip dit begær: sådan får du mere fritid

De kapitalistiske, krigsliderlige magthaveres største frygt er folket. De har derfor indrettet et begærbaseret system, der på én gang sikrer, at de rige bliver rigere og rigere, og at folket sætter sig selv i skak.

Systemet går ud på at få folk til at begære ting, som de slet ikke har behov for. Det skaber og fastholder illusionen om, at det gode liv kræver mange flere penge, end det reelt gør. Penge kræver arbejde, så det begærbaserede, materialistiske forbrugerliv skaber et arbejdsfængsel, hvor man er slave af ting.

At få folk til at arbejde meget mere, end de behøver kan være et mål i sig selv, da det gør de rige rigere. Men det handler måske endnu mere om at kvæle fritiden ved at drukne folk i arbejde. Magthaverne frygter jo, at folk får så meget frihed og fritid, at den enkelte opdager sig selv og ser igennem de illusioner, som det moderne samfund er baseret på. Så længe vi er fanget i arbejde for at tjene penge til det umættelige, materialistiske forbrug, så er vi så udmattede i vores fritid, at vi ikke orker andet end at se dum-TV.

Sådan behøver det heldigvis ikke at være. Du kan indenfor det nuværende system vælge at give slip på dit begær efter unødvendige ting. Det vil reducere dit behov for penge og dermed arbejde, så du kan få meget mere fritid til det, der virkelig giver mening.

Men hvis du først er fanget af bolig, bil, mode, rejser, luksus og gæld, så kræver det mange små skridt at få viklet dig ud af fælden.

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments