Fra #MeToo til #WeToo

Fra #metoo til #wetoo

Det er på høje tid, at vi bevæger os fra #MeToo til #WeToo. Problemerne med seksuelle krænkelser og overgreb kan ikke løses med flere regler, samtykkelov eller strengere straffe. Det skaber blot andre problemer.

Løsningen på tidens problemer i kønskulturen er bedre kommunikation. Vi skal bevæge os fra #MeToo-bevægelsens krænkelseskultur over en rationel skelnen mellem følelser og handlinger til en fælles løsning baseret på klar kommunikation. Vi skal turde tale om sex, lyster og grænser. Vi skal turde både at vise lyst og at sige nej.

Hvis vi ikke løser problemerne med #MeToo, så ender vi til gengæld med at løse problemet med overbefolkning, da mænd mister modet til at tage initiativ til sex. Og inden feministerne flipper ud over dette indlæg: Det er altså ikke nødvendigvis et krænkende overgreb, hvis en mand viser interesse i at have sex med en kvinde og tager små skridt i retning af sex! Kvinder har altså også et ansvar for at sige ja, når de mener ja og nej, når de mener nej. Bedre kommunikation, tak!

Det betyder ikke, at mange mænd ikke også har meget at lære. Men lige nu er balancen i kulturen altså bare tippet gevaldigt over til kvinders #MeToo-ret til at føle sig krænket over stort set alt, hvad en lysten mand kan finde på at sige eller gøre. Ja, han behøver faktisk ikke engang have lyst til sex for at gøre noget, som en kvinde kan føle sig krænket over. Jeg har f.eks. engang oplevet, at jeg tilbød en kvinde mit visitkort, efter vi havde været i P1 Debat sammen om noget ernæringsfagligt. Noget tid efter så jeg så, at hun havde skrevet et indlæg på sin facebookside om, hvor krænket hun havde følt sig over, at jeg havde givet hende mit visitkort. Og jeg havde altså ikke gjort andet end det.

Så lad os få gang i en #WeToo-bevægelse med meget bedre kommunikation – og meget bedre sex!

Leave a Reply

Please Login to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of