Hvorfor ville du så ikke tale med politiet?

Det spørgsmål har jeg fået flere gange, også i byretten. Hvis du er uskyldig, hvorfor ville du så ikke udtale dig til politiet, da de efterforskede sagen? Det er der flere grunde til.

For det første var hun meget fjendtlig hende politikvinden, som jeg talte med i telefonen, og som var på sagen. Hun talte så højt i telefonen, ja nærmest råbte, at min veninde, der sad overfor mig, kunne høre hele samtalen klart og tydelig, selvom telefonen ikke var på medhør. Min veninde er tilmed uddannet psykolog med mange års erfaring og ekspertise i at vurdere menneskers udtalelser og adfærd.

Det er ikke en holdning fra politiet, der motiverer en uskyldig mand til at møde op til afhøring og afklaring. Jeg fik det indtryk, at politikvinden allerede havde dømt mig, og det eneste hun manglede i sagen, var beviser. Nogle måneder senere blev jeg ringet op af en anden politimand, en mand, som var meget venlig og neutral, og som jeg egentlig havde lyst til at tale med, men da var det ligesom for sent. Jeg havde mistet tilliden til politiets neutralitet i min sag efter deres første kontakt, som jeg oplevede som et verbalt overfald.

Det blev så ikke bedre af, at politikvinden ikke ville fortælle mig, hvad det helt præcist var, jeg var blevet beskyldt for. Hvad var det egentlig, jeg havde gjort, som var ulovligt? Hvorfor ville hun egentlig tale med mig? Det har man som borger ret til at blive informeret om ifølge Retsplejeloven. Jeg var jo ikke anholdt eller sigtet. Men det nægtede hun.

Jeg overvejede på det tidspunkt at anmelde den 29-årige kvinde for falsk anmeldelse samt gå til Den Uafhængige Politiklagemyndighed for at klage over politikvinden. Min første advokat anbefalede mig, at jeg fortsat skulle lade være med at udtale mig til politiet, og at jeg skulle vente med anmelde nogen, indtil anmeldelsen mod mig var blevet henlagt eller til, at jeg var blevet frikendt i byretten, hvis det skulle komme så vidt. Min første advokats vurdering var, at sagen ville gå i sig selv igen, da politiet jo ikke havde nogen beviser, og man kan ikke rejse sigtelse og bestemt ikke få nogen dømt uden beviser i den slags sager. Hun tog fejl, og jeg tror faktisk, at hun var næsten lige så meget i chok efter min dom i byretten, som jeg var.


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Inarie Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
rie
Guest
rie

Så har du da gjort hvad du kunne…☀☀

Ina
Guest
Ina

Jeg kan godt forstå at du valgte ikke at tale med politiet. Sikke en ubehagelig facon den politikvinde havde – og uprofessionel. Godt du har et vidne i sagen.