Relationscirklen - fra venner over krammevenner til kærester

Placering af krammevenner i relationscirklen


Relationscirklen er en model, som jeg har udviklet for at illustrere, hvordan krammevenner er placeret mellem venner og kærester.

Relationscirklen er også en model, man kan bruge til bevidst og gradvis udvikling af intime relationer, f.eks. i forbindelse med dating og kærestesøgning.

Både venner, krammevenner og kærester er private relationer, hvis nogen skulle være i tvivl.

Enhver ny relation starter med, at man er fremmede, dvs. udenfor cirklen. Første trin er så at tage små skridt i retning af at blive venner. Derefter kan man vælge at fortsætte ind mod midten med flere små skridt i retning af at blive krammevenner. Hvis der er stemning for det hos begge parter, så kan man vælge at gå endnu længere ind mod midten, så man måske til sidst ender med at blive kærester.

Krammevenner er det nye begreb i modellen. Man kan vælge at være og forblive krammevenner uden at gå videre ind mod den romantiske midte. Man kan også se det som et mellemstadie, så man ikke hopper direkte fra at være fremmede til at være kærester. Den nuværende datingkultur har et meget enten/eller-syn på intime relationer: enten er man alt, eller også er man intet. Relationsmodellen er et forsøg på at gøre op med den opfattelse og formidle et mere nuanceret syn på intime relationer mellem mennesker.

Man kan vælge at inkludere sex i alle fire typer relationer i modellen; både fremmede, venner, krammevenner og kærester kan have sex med hinanden, ligesom de kan vælge at lade være. Typen af sex vil afhænge af typen af relation. Sex mellem kærester, der elsker hinanden, er noget andet end sex mellem fremmede i en swingerklub.

Krammesex er en form for sex, der er baseret på kærlig berøring, så den vil være oplagt at inkludere i krammevenskaber og kæresteforhold, hvis man ønsker at have sex med hinanden. Krammevenner og kærester kan selvfølgelig også dyrke andre former for sex med hinanden, hvis de måtte ønske det. Eller de kan helt lade være. Fysisk sex er faktisk meget overvurderet i vores kultur. Der er mange fordele ved at holde sig fra sex eller skifte fra fysisk sex til energisex, men det er en anden snak. Det vigtigste må være, at den enkelte finder det, der passer til hende eller ham, og at vi respekterer hinandens behov, lyster og grænser.

Relationscirklen - fra venner over krammevenner til kærester

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Per BrændgaardChristina Emmy Lind Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Christina Emmy Lind
Guest
Christina Emmy Lind

Det er dælme det sødeste og fineste, jeg har set længe.
Må jeg benytte din model – og selvfølgelig opgive kilde- ?