Alkohol i loven: bilkørsel vs sex

Der er noget, der undrer mig om alkohol i Straffeloven og Færdselsloven. Hvorfor gælder der ikke de samme regler for bilkørsel og sex?

Hvis en mand vælger at drikke for meget alkohol og derefter kører bil, så er det i sig selv strafbart, og hvis han kommer til at køre nogen over, så kan han ikke undskylde sig med, at han var svært beruset.

Hvis en kvinde vælger at drikke for meget alkohol og derefter går i seng med en mand, så kan hun bagefter bruge sin egen beruselse som argument i retten for at få manden straffet for voldtægt.

Hvis logikken fra Færdselsloven skulle overføres til Straffeloven, så burde det jo snarere være kvinden, der skulle straffes for at bringe sig selv i en tilstand og situation, hvor hun ikke er i stand til at have sikker sex. Ligesom man heller ikke er i stand til at praktisere sikker bilkørsel, hvis man er fuld. Alene det at gå i seng med en mand (bare for at sove) burde være strafbart, hvis promillen er over et vist niveau, hvis der skulle være logik i loven om alkohol.

Manden burde i den situation kun kunne straffes, hvis han havde tvunget kvinden til at indtage alkohol. Med mindre han har overvåget kvindens indtagelse af alkohol hele aftenen eller suppleret med en promillemåling inden sex, så har han jo ingen chance for at vurdere, om kvinden er for fuld til sex.

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments