Agurketid: Her er agurkekuren

Agurketid: Spis flere agurker

Hvorfor ikke bruge agurketiden til at spise flere agurker? Her er nogle af de ernæringsmæssige fordele ved agurker.

96 % vand

At spise agurker svarer stort set til at spise vand. Det meste af en agurk – 96 % – er vand.

Det eneste, som ernæringsforskere til alle tider har været enige om, er, at man ikke kan blive fed af at spise vand. Tværtimod har du brug for mere vand i sommervarmen, så det er bare med at fylde flere agurker i salaten.

4 % ikke-vand

Med mindre din hjerne har fået hedestik, så har du nok allerede gættet, hvad resten af agurken består af; den består af ikke-vand!

Ikke-vand er selvfølgelig et vidt begreb, og i agurkens tilfælde så er det en god blanding af kulhydrat, kostfibre, kalium og andre mineraler. Sunde sager, når du ligger og bager.

Agurkekuren – sådan gør du!

Jeg har udviklet en agurkekur til dig, der vil være frisk og slank i sommervarmen. Kuren går ud på at spise en hel, rå agurk før mindst 2 af dagens hovedmåltider. Hvis du f.eks. spiser tre hovedmåltider om dagen (morgenmad, frokost og aftensmad), så skal du spise en agurk før to af dem (f.eks. før din frokost og aftensmad).

Nogen siger, at størrelsen ikke har nogen betydning, men det passer ikke. Jo større agurken er, des bedre virker kuren. En stor agurk fylder dig godt op, så du har plads til mindre bagefter.

Mange agurker indeholder sprøjtemidler. Prøv at undgå dem, hvis du kan. Og husk at skylde den af, mens du kører hånden frem og tilbage, så evt. skidt kommer af, inden du putter den i munden.

Prøv kuren i 14 dage og mærk forskellen!

Tilmeld
Besked om