Vaccination eller konspiration?

Vaccination eller konspiration?

De sidste dage har jeg blandt mine politisk bevidste (nogle vil kalde dem konspirationsteoretiske) venner på Facebook efterlyst beviser for, at vaccination er årsag til autisme, som det ofte bliver fremført af anti-vaccine-fortalere.

Efter at have læst alle deres beviser og argumenter og sammenholdt med den forskning, som jeg selv har kunnet finde om emnet, må jeg igen konkludere, at børnevaccinerne i Danmark ikke fører til autisme. Det betyder ikke, at der ikke kan være bivirkninger ved vacciner, for det kan der være ved al medicin. Men meget tyder på, at dem der startede vaccinefrygten i udlandet har eller havde store økonomiske interesser i den vinkel på sagen. Det betyder ikke, at de så tager fejl, men det betyder, at deres argumenter skal vurderes som partsindlæg ligesom vaccineproducenternes. Det er så det, jeg har gjort, og jeg er som sagt kommet frem til, at forældre i Danmark fortsat roligt kan lade deres børn vaccinere.

Og når jeg nu har offentliggjort dette indlæg, så får jeg sikkert igen en masse hate mail fra konspirationsteoretikere. De kan ikke forstå, at når jeg nu har indset, at de officielle historier om 9/11 og global opvarmning er løgn, så må jeg da også kunne forstå vaccinekonspirationen. Men jeg går altså ikke og søger konspirationer. Jeg tænker ud af boksen, forholder mig til de konkrete beviser og drager mine egne konklusioner derudfra. Uanset hvor upopulære disse konklusioner måtte være. Nogle gange er jeg enig med de “alternative”. Andre gange er jeg enig med “mainstream”. Begge systemer lider af gruppetænkning, der gør det svært for den enkelte at tænke klart. Jeg synes bare, at vi skal søge sandheden frigjort fra både den ene og den anden boks.

Leave a Reply

Please Login to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of