Loven forhindrer retfærdighed for voksne, der blev seksuelt misbrugt som børn

Straffeloven forhindrer voksne, der blev udsat for seksuelt misbrug som børn i at søge retfærdighed.

Hvis man går til politiet, får man at vide, at sagen er forældet. Forældelsesfristen er godt nok blevet fjernet for nylig, men det hjælper kun de børn, der bliver misbrugt fra nu af. Ikke de voksne der er kommet godt op i årene, før de føler sig klar til at konfrontere gerningspersonerne.

Hvis man går til pressen eller på anden vis offentliggør navnene på gerningspersonerne, så kan man blive sagsøgt for injurier. Den lovgivning er nemlig ligeglad med, om det man siger er sandt eller falsk.

Det er dybt uretfærdigt, at det er ulovligt for personer, der er blevet udsat for seksuelle krænkelser, at sige hvem der har gjort hvad hvornår. Jeg håber, at nogen i Folketinget vil tage det problem op, så vi også kan få ændret loven, så ytringsfriheden i Danmark også kommer til at gælde for voksne, der har været udsat for seksuelt misbrug som børn.

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments