Hvad har konspirationsteorier med sundhed at gøre?

Det er sundt at udfordre de herskende opfattelser af sundhed og såkaldt alternativ sundhed har meget godt at byde på. Men der findes mange udokumenterede konspirationsteorier om sundhed, der øger usundheden. Her er nogle af dem:

Usunde, udokumenterede konspirationsteorier om sundhed

  • Medicinalindustrien og Sundhedsstyrelsen har rottet sig sammen, og de holder effektive, alternative behandlingsformer hemmelige for os
  • Fødevareindustrien og Fødevarestyrelsen har rottet sig sammen, og de officielle kostråd er lavet for at gøre industrien glad
  • Fødevareindustrien og medicinalindustrien har rottet sig sammen, så vi fylder os med usund mad, der gør os syge og dermed til medicinkunder (Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen er også med i det)
  • Det hemmelige formål med vacciner er at gøre folk syge, så man kan sælge mere medicin til dem (alternativt at de dør tidligere, så vi kan få reduceret Jordens befolkning)

Og sådan kunne jeg blive ved.

Jeg har i de senere par år mødt flere konspirationsteoretikere, der er blevet så fortabte i deres paranoide tanker om sundhed, at de blev nødt til at kæderyge og drikke sig fulde for at holde det ud.

Problemet med konspirationsteoretisk kritik af sundhedssystemet er også, at konspirationsteoretikerne argumenter ud fra en samlet, alternativ verdensopfattelse, som hun/han ikke kan dokumentere. Dermed drukner den ellers måske relevante kritik eller fremhævelse af noget, der mangler.

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments