Fem fejl i pengesystemet

Da jeg fik min politiske vækkelse i 2016 og rev to år ud af kalenderen for studere politik, så kom jeg frem til, at pengesystemet er en af de største årsager til problemerne i verden.

Jeg har samlet resultaterne af min politiske research i bogen FRI.

Pengesystemet er baseret på en kollektiv enighed om, at bestemte sedler med blæk og bestemte tal på en skærm kan byttes til varer og tjenesteydelser. Men sådan har det ikke altid været. Oprindeligt var en pengeseddel et bevis på, at man havde indsat guld i banken. Tallet på pengesedlen angav hvor mange gram guld, der var tale om. Det betød, at der aldrig var flere pengesedler i omløb, end der var guld i bankerne. Pengesystemet var guld-baseret.

Her er fem fejl i det moderne pengesystem:

  1. Pengesystemet er voldsbaseret. Alle nationer med reelle ressourcer (olie, gas, mineraler, etc.) bliver invaderet, røvet og besat af det amerikanske militær for at forsvare den dollar-baserede økonomi. Hvis et olieproducerende land ønsker at sælge olie for guld, så bliver det invaderet lynhurtigt (selvfølgelig først efter en intensiv propagandakampagne, så vi tror, at den ulovlige invasion er en humanitær befrielse af befolkningen fra en ond diktator og indførelse af demokrati).
  2. Pengesystemet motiverer til spekulation i stedet for produktion. Hvis man vil være rigtig rig, så skal man handle med penge, f.eks. ved at spekulere i valutaer. Den bedste vej til massiv rigdom er dog at være født ind i en af de familier, der grundlagde de første store banker i Europa. Det virker demotiverende for almindelige producenter af reelle produkter, og pengenes fornuftige funktion (et bekvemt byttemiddel) mister betydning.
  3. Pengesystemet giver de store banker alt for meget magt. Det er dem, der kontrollerer hvad der strømmer ind og ud af pengesystemet, der har den største magt i samfundet. Og det har de lov til at bestemme uden om stater og regeringer. Centralbankerne kommunikerer deres beslutninger i et så kryptisk sprog, at ingen almindelige mennesker kan forstå det, og derfor opfatter vi pengesystemet nærmest som en naturlov. Mange tror f.eks. stadigvæk, at Nationalbanken i Danmark er offentlig. Men det er den ikke; den er 100 % privat. Det betyder, at selve pengeproduktionen er privat og ikke underlagt statslig og demokratisk kontrol. Vi lever reelt i et økonomisk diktatur.
  4. Pengesystemet er baseret på gæld. Bankerne producerer flere penge, når de låner penge ud til stater, virksomheder og personer. Med kravet om tilbagebetaling af lånene, så har bankerne gjort en meget stor del af verden til deres slaver.
  5. Pengesystemet er afhængigt af vækst. Hvis der ikke bliver ved med at blive produceret flere penge, så begynder pengene at miste værdi, hvorved bankerne mister værdi og magt. Bankernes behov for kronisk økonomisk vækst i kombination med menneskers materialistiske begær skaber ulykkelige liv og en planet, der er ved at gå under; ikke af global opvarmning (det er blot en distraktion), men af global overproduktion og -forbrug.
0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments