Kategorier
Abonnement FPA Frihedspressen Indlæg/Post Propagandabloggen

Medicinsk cannabis er en blindgyde

Mange cannabis-tilhængere i Danmark tror, at den nye forsøgsordning med medicinsk cannabis er et vigtigt skridt på vejen til, at cannabis bliver fuldt lovligt. Det troede jeg også i starten, men nu har jeg tænkt nærmere over det.

Medicinsk cannabis omfatter, at der er en læge, der skal udskrive en recept på cannabis, før det er lovligt at købe og have. Det er de fleste læger mildest talt meget modvillige til. Det skyldes bl.a., at der indenfor stort set alle sygdomsområder mangler tilstrækkelig bevis for, at cannabis virker og er sikkert. Det er de store interventionsforsøg, der mangler.

Det betyder ikke, at cannabis ikke virker. Det betyder blot, at det endnu ikke er undersøgt godt nok til, at en læge vil udskrive recept. Og den slags forskning koster millioner og varer en evighed, så det har meget lange udsigter, at man kan gå til lægen og med en rimelig sandsynlighed få udskrevet en recept på cannabis i Danmark.

Lad den enkelte bestemme selv

Jeg synes derfor, at vi skal droppe ordningen med medicinsk cannabis og i stedet legalisere cannabis fuldstændigt. Det må så være op til den enkelte selv at bestemme, om det er en plante, man vil indtage eller ej. Det giver mulighed for, at den enkelte kan prøve sig frem uden at blive kriminel.

Men den slags lovændring kræver liberalismen, og Christiansborg lider i høj grad af liberalisme-mangel for tiden.

Så længe vi har forsøgsordningen med medicinsk cannabis, så kan politikerne bruge det som undskyldning for ikke at gøre cannabis lige så lovligt som alkohol og tobak.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
2 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Frank
lørdag, 23 oktober 2021, 14:26 14:26

godt tænkt !
udformingen af sådan restrektioner, eller hvad man skal kalde dem er klart smarte kommunikations finter og juridiske spidsfindigheder som kommer magten til gode.

Det mærkelige er at folk acceptere alkohol som ikke har særlig mange goder på cv. men påvirker 1.600.000 menenskers liv negativt hver dag…. og det er en underdrivelse eftersom de 1.200.000 er pårørende til de 400.000 alkoholiker som vi har er folk som har stor påvirkning på resten af samfundet.

Hvor er liberalismen henne i det ?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x