Kategorier
Brændgaard Bloggen Den Politiske Blog Frihedspressen Klassiker Politik (abonnement)

Medicinsk cannabis er en blindgyde

Mange cannabis-tilhængere i Danmark tror, at den nye forsøgsordning med medicinsk cannabis er et vigtigt skridt på vejen til, at cannabis bliver fuldt lovligt. Det troede jeg også i starten, men nu har jeg tænkt nærmere over det.

Medicinsk cannabis omfatter, at der er en læge, der skal udskrive en recept på cannabis, før det er lovligt at købe og have. Det er de fleste læger mildest talt meget modvillige til. Det skyldes bl.a., at der indenfor stort set alle sygdomsområder mangler tilstrækkelig bevis for, at cannabis virker og er sikkert. Det er de store interventionsforsøg, der mangler.

Det betyder ikke, at cannabis ikke virker. Det betyder blot, at det endnu ikke er undersøgt godt nok til, at en læge vil udskrive recept. Og den slags forskning koster millioner og varer en evighed, så det har meget lange udsigter, at man kan gå til lægen og med en rimelig sandsynlighed få udskrevet en recept på cannabis i Danmark.

Lad den enkelte bestemme selv

Jeg synes derfor, at vi skal droppe ordningen med medicinsk cannabis og i stedet legalisere cannabis fuldstændigt. Det må så være op til den enkelte selv at bestemme, om det er en plante, man vil indtage eller ej. Det giver mulighed for, at den enkelte kan prøve sig frem uden at blive kriminel.

Men den slags lovændring kræver liberalismen, og Christiansborg lider i høj grad af liberalisme-mangel for tiden.

Så længe vi har forsøgsordningen med medicinsk cannabis, så kan politikerne bruge det som undskyldning for ikke at gøre cannabis lige så lovligt som alkohol og tobak.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
2
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading