Mere overvågning af magthaverne

Danmark går i disse år i retning af det totale overvågningssamfund. Et af argumenterne for at sætte videokameraer op over alt er, at det så bliver lettere for politiet at opklare forbrydelser. Det kan der være noget om, men så skal politiet og andre magthavere også overvåges.

Det er kun rimeligt i et åbent og demokratisk samfund, der ønsker mere overvågning, at overvågningen udstrækkes til også at omfatte den lovgivende, udøvende og dømmende magt. Jeg foreslår i den forbindelse, at Danmark ved næste udvidelse af videoovervågning inkluderer bl.a. disse lokaliteter:

  • Alle retslokaler i alle Danmarks byretter, de to landsretter og ved højesteret
  • Alle politistationer i Danmark
  • Folketingssalen og udvalgsmødelokaler på Christiansborg

Overvågningen af magthaverne skal omfatte livestreaming og 30 dages arkiv, som alle danske statsborgere med NemID kan tilgå fra internettet.

Tilmeld
Besked om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments