Julian Assange: Helt eller agent?

Jeg er en af de få, der hele tiden har været skeptisk overfor Julian Assange og WikiLeaks’ afsløringer. De fleste i det politisk bevidste miljø opfatter den australske journalist som en helt, der nu lider en grum skæbne. Det er muligt, men sandheden kan også være en anden.

WikiLeaks blev lanceret i 2006 og har siden da offentliggjort hemmelige oplysninger, der især har handlet om, hvor voldelig og umenneskelig det amerikanske militær har opført sig i Guantanamo og Afghanistan.

Resultatet er, at verden nu er endnu mere bange for det amerikanske imperie. Resultatet er også, at journalister er bange for at grave i og afsløre kriminelle handlinger i det amerikanske voldsimperie af frygt for at ende i fængsel som Assange.

Det er min opfattelse, at Julian Assange og WikiLeaks er en psykologisk operation under kontrol af USA, formentlig CIA eller en anden myndighed der forkortes med tre bogstaver. Det betyder ikke nødvendigvis, at Assange opfatter sig selv som en hemmelig agent. Den mest effektive agent er den, der ikke selv ved, at han bliver spillet som en agent, da man derved fremstår mere troværdig. Det er heller ikke sikkert, at det startede som en psykologisk operation, men nogen med tre bogstaver kan have set det som en mulighed for at skræmme, distrahere og tilfredsstille behovet for information om det hemmelige.

Det hele er selvfølgelig blot indicier, men det bedste “bevis” for mig i den sammenhæng er Julian Assanges hårdnakkede benægtelse af, at der er noget som helst at komme efter i forhold til den officielle historie om 9/11. Det tolker jeg som, at det har været et meget kontrolleret læk af hemmeligheder, som WikiLeaks har lækket til pressen. Det primære formål med operationen kan have været at dække over sandheden om 11. september 2001 på et tidspunkt (2006), hvor reelt undersøgende journalister faktisk havde gravet en hel del skidt op om den sag.

Længe leve ytringsfrihed.

Leave a Reply

Please Login to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of