Kategorier
Den Politiske Blog Frihedspressen Indlæg Klassiker Politik (abonnement)

Hvordan kan vi få seksuel retssikkerhed for mænd?

I forlængelse af mit nye indlæg i Ekstra Bladet om sex med samtykke-lov, har jeg på Ekstra Bladets Facebook-side debatteret med feminist Lior Foighel.

Lior Foighel nægter ligesom alle andre feminister, jeg har drøftet emnet med, at fortælle mig, hvad jeg som mand konkret skal gøre for at være sikker på, at sex med en kvinde er lovlig.

Det har fundamental betydning for retssikkerheden i et samfund, at man kan forudsige, om en handling er lovlig eller ulovlig, før man udfører handlingen. MeToo-bevægelsen har skabt en retsløs tilstand, hvor det er en kvindes følelse efter sex, der er afgørende for, om hun er blevet forulempet. En sag for nylig viste, at en kvinde føler sig 5 gange mere forulempet end en mand, der har været udsat for det samme, så hun er berettiget til 5 gange flere penge i erstatning for forulempelsen.

Denne sammenblanding af følelser og handlinger er meget farlig for retssikkerheden i samfundet. Det er umuligt for en mand at forudsige, hvad en kvinde vil føle efter sex. Det er nok også umuligt for en kvinde at forudsige en mands følelser. Ja, det kan ligefrem være umuligt at forudsige sine egne følelser.

Ingen sex er altid lovligt

Hvad gør en mand i et samfund, hvor en kvindes følelser efter sex er blevet juridisk gyldigt bevis? Han kan ikke påstå, at han også selv er krænket, da han kun har ret til at være 1/5 så krænket som kvinden. Han taber altså på krænkelses-point. Han må starte, som jeg er nu, med at kræve klar besked om, hvad han skal gøre for dyrke lovlig sex. Altså helt konkret, lavpraktisk, handlingsorienteret. Indtil vi mænd får klar besked om det, så må vi simpelthen holde op med at have sex med nye kvinder. Jeg er selv holdt op, og jeg opfordrer andre mænd til at gøre det samme. Ingen sex er altid lovligt, og så er man på den sikre side – selvom livet ganske vist kan blive noget kedeligt på den måde.

Feminist Foighel mener i øvrigt selv, at han har krænket flere kvinder. Jamen, så er det jo bare med at ringe rundt til dem og få dem til at melde ham til politiet, så han kan få den straf, som han åbenbart mener, at han har fortjent. Ligesom feministmanden i Enhedslisten, der blev overbevist af en kvindelig Enhedslisten-borgmester, at han havde begået voldtægt, selvom hverken han selv eller kvinden, havde opfattet det sådan. Det betyder også, at andre kvinders følelser af at være krænket på andres vegne kan have juridisk magt i systemet. Nu findes der jo mange andre relevante følelser i forbindelse med sex – f.eks. jalousi når den unge elsker ligger i sengen ved siden af og har sex med ens gode veninde – men disse andre følelser har man som kvinde ret til at benægte.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x