Kategorier
Brændgaard Bloggen Frihedspressen Klassiker Propaganda (abonnement) Propagandabloggen

Hvad er prostitution? Og hvad er sex?

‘Prostitution’ bliver som regel brugt som en nedværdigende betegnelse for salg af seksuelle ydelser. Man går ud fra, at folk, der sælger sex, gør det af nød eller tvang, og hun eller han bryder sig i hvert fald ikke om det.

Den opfattelse krænker den enkeltes frihed og retten til mangfoldighed i eksistens.

I min optik er det centrale i den anvendelse af prostitutions-begrebet, at man sælger noget af nød og/eller tvang, og som man ikke bryder sig om at sælge. Det er muligvis rigtigt, at de fleste mennesker vil have det dårligt med at sælge sex, og hvis de gjorde det, så ville det være prostitution. Men det er næppe sådan for alle, så man kan ikke generalisere og sige, at al salg af sex er prostitution. Det er faktisk kun den enkelte sexsælger selv, der ved, om det er prostitution eller blot salg af sex.

Det er ikke sundt at være prostitueret, men det behøver ikke være usundt at sælge sex, hvis man kan lide det, og hvis man ikke gør det af nød eller tvang. Hvordan kan nogen lide det??? Tja, mennesker kan jo lide mange forskellige ting. En veganer vil næppe bryde sig om at arbejde på et slagteri, men der er sikkert mange slagteri-arbejdere, der godt kan lide deres job. En politisk vågen vil næppe heller bryde sig om at arbejde hos DR Nyheder og formidle propaganda for den amerikanske krigsmaskine.

Hvis man indser, at man er prostitueret, uanset hvordan man har prostitueret sig, så vil det være sundhedsfremmede at komme ud af det. Man er efter min mening f.eks. også prostitueret, hvis man arbejder for en virksomhed, der sælger produkter eller ydelser, der strider mod ens personlige etik. Så man kan sådan set være prostitueret indenfor alle brancher.

Tantramassage er avanceret håndsex

Tilbage til sex. Hvad er sex egentlig? Hvor går grænsen helt konkret mellem sex og ikke-sex? Selv sexologer har svært ved at give et klart svar på de spørgsmål.

Gennem de senere år er jeg kommet en del i tantraverdenen. Eller det vil sige, jeg er ikke ‘kommet’ så meget, da tantra jo bl.a. handler om at kontrollere sin udløsning som mand. Spøg til side. Det er min opfattelse, at tantrabranchen er drevet af en kollektiv illusion om, at tantra ikke er sex. Tantra er noget rent, spirituelt, sensuelt, men ikke sex.

Det er smart markedsføring, da det så bliver muligt både for sælgere og købe at bilde sig selv og hinanden ind, at det i hvert fald ikke er prostitution, der foregår, når man f.eks. køber en tantramassage. Men altså, en tantramassage omfatter i de fleste tilfælde massage af pikken og/eller kussen. Det er ikke en læge- eller gynækologundersøgelse. Der er ikke et medicinsk formål med berøringen af kønsorganerne. Der er fokus på sensualitet og nydelse. Orgasmer kan indtræde. Massøren er som regel også nøgen eller næsten nøgen.

Med andre ord: Tantra er håndsex! En langsom og avanceret form, ganske vist, men ikke desto mindre, så er det, hvad det er: submissiv håndsex uden udløsning (set fra den mandlige klients perspektiv). Submissiv fordi man som klient/kunde ikke må røre ved massøren. Man skal bare ligge stille og tage imod – uden at komme.

Betyder det så, at alle tantramassører er prostituerede? Nej, men det betyder, at de sælger sex. Om de er prostituerede eller ej afhænger af, hvordan de rent personligt har det med det, de gør. Her kan det formentlig hjælpe på selvopfattelsen at pakke sexsalget ind i en spirituel indpakning. Det kan andre sexarbejdere måske tage ved lære af.

Spørg om lov, inden du stikker den ind

Det er mit indtryk, at de fleste mænd i tantraverdenen er udmærket klar over, at det handler om sex. Det kniber mere med dette klarsyn hos kvinderne – både hos dem der sælger og dem der køber tantra/sex. Det medfører bl.a., at nogle kvindelige tantramassører pludselig vågner op og føler sig som prostituerede. Det medfører også, at nogle kvindelige tantrakunder pludseligt kan føle sig krænkede eller voldtaget under eller efter en tantramassage. Det kan her hjælpe at skære det ud i pap for de kvindelige tantrasexkøbere: Det er sex, du køber! God sex, forhåbentlig. Og hvis både du og den mandlige massør har det godt med det, så er det da bare med at gå til den. Når det foregår på den rigtige måde i de rigtige rammer, så er tantramassage/-sex, eller hvad man kalder det, noget af det sundeste, man kan bruge sine penge på. Der er her bl.a. vigtigt, at mandlige tantrabehandlere husker at spørge om lov, inden de stikker lingam ind i yoni. “At stikke lingam ind i yoni” betyder på regulær dansk “at stikke pikken ind i kussen”. Det er også god stil at spørge, om det skal være eller uden kondom.

Der er næppe heller tvivl om, at man rent juridisk i Danmark vil opfatte tantramassage som salg af sex. Det betyder videre, at det er rufferi (og dermed ulovligt), hvis man f.eks. har et tantracenter med tantramassører ansat. Det er i Danmark lovligt at sælge og købe sex for individer, men det er ikke lovligt at tjene penge på andres salg af sex i form af f.eks. et bordel eller tantracenter.

Mere sex og mindre prostitution

Jeg er fortaler for 100 % legalisering af alle former for frivilligt køb og salg af sex blandt voksne. Jeg er samtidig tilhænger af mere nuanceret oplysning om prostitution, så alle prostituerede kan udvikle selvindsigt, uanset om de sælger sex, kød eller propaganda – uanset om de ser sig selv som ludere, slagtere eller journalister. Lad os turde tale åbent og frit om sex, både den dyriske og den spirituelle seksualitet, og lad os sammen udforske den store sundhedsbetydning, som et godt sexliv har.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading