Kaffesnak for spøgelser og andet godtfolk

Det positive ved den tiltagende censur på de sociale medier er, at det motiverer os til at mødes og netværke i den virkelige verden. Jeg har derfor oprettet facebook-gruppen Kaffesnak for alle, der har lyst til at mødes til foredrag og debat om de emner og meninger, der bliver censureret på Facebook, Twitter, osv.

Jeg afholder det første arrangement hos Kaffekilden Østerbro den 27. november. Emnet er ‘Nye veje til sundhed’.

Aktivister bliver simpelthen slettet

Forleden blev en af mine politisk aktive venner, som jeg desværre ikke har mødt i den virkelige verden endnu, uden varsel slettet fra Facebook. Jeg opfatter det som et led i Facebooks stigende censur af alternative meninger, der truer det etablerede magtsystem.

Marc Real er nu på MeWe, der er et godt alternativ til Facebook for alle, der er tilhængere af ytringsfrihed. At jeg linker til ham her betyder ikke automatisk, at jeg er enig med ham om alt. Men jeg er helt sikkert enig med ham i, at det skal være muligt frit at ytre kritik af magthaverne og det herskende samfundssystem uden at frygte sanktioner såsom pludselig at få slettet hele sit personlige netværk. Hvordan ville du have det, hvis du vågnede en morgen og opdagede, at din profil var slettet?

Jeg oplevede det samme tidligere på året, da nogle af dem, der ønsker at lukke munden på mig, var meget ivrige efter at få Facebook til at slette min profil. De udnyttede perioden mellem min foreløbige dom i Byretten til min pure frifindelse i Landsretten til at få slettet min personlige profil (der røg 5000 venner) og min offentlige side (der røg 7000 følgere).

Danmark er desværre blevet et land, hvor man i stedet for at invitere samfundskritikere i offentlig debat, så de kan forsvare deres synspunkter, så prøver man at holde dem nede via misbrug af jura og IT.

Det er mit indtryk, at 99 % af de politiske debatter, der får meget synlighed på de sociale medier og/eller i de regulære medier er ganske uvigtige sammenlignet med de store debatemner, der bliver holdt nede.

… eller også bliver de forvandlet til spøgelser

At slette en profil af politiske årsager er et ekstremt skridt. Den mest anvendte metode er såkaldt ghosting, hvor man ikke selv oplever, at man nærmest er slettet. Man har stadigvæk adgang til sin profil, og man kan poste opslag osv.; der er bare ikke rigtigt nogen, der kan se, hvad man poster. Det smarte ved den form for undertrykkelse er, at den undertrykte så ikke opdager, at han er undertrykt. Han fortsætter derfor med at poste systemkritik, hvor det i bedste fald kun er et lille ekko-kammer af venner, der i forvejen er enige med ham, som modtager opslagene. Hans tid og energi bliver spildt, og fordi han selv tror, at han bliver læst og dermed gør en forskel, så opsøger han ikke andre kanaler.

Her finder du mig på de sociale medier

Leave a Reply

Please Login to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of