Kategorier
Abonnement Den Politiske Blog FPA Frihedspressen Indlæg/Post

Fedmelæge med skræmmende menneskesyn

Han er langt fra alene med det menneskesyn. At mennesker nærmest er rotter uden evne til at blive bevidste og navigere frit i verden. Det er faktisk det gennemgående menneskesyn blandt læger, der arbejder med behandling af eller forskning i overvægt.

Jeg tænker aktuelt på udtalelser af fedmelæge Niels Bruun Jørgensen på Politiken.dk den 23. november 2019. Det er som om, at han og det dominerende flertal af fagfolk med politisk gennemslagskraft indenfor overvægt kun ser to muligheder:

  1. Behandling i form af kirurgi, medicin og kommandoer
  2. Strukturelle samfundsændringer i form af forbud, afgifter og madning

Kollektiv blindhed for oplysning

Jeg ved ikke hvorfor, men der er en total blindhed for, at der faktisk også findes en tredje mulighed: Oplysning. Her skal der så være særligt fokus på det svage led, hvis oplysning skal føre til handling: Bevidsthed. De fleste moderne mennesker lever det mest af deres liv på materialistisk autopilot med penge som den eneste faktor, der påvirker deres eksistentielle valg. Det er et trist liv på mange måder, og ikke kun fordi det fører til behandlingskrævende overvægt.

Det, der måske kan lokke dem på pengekasserne til at få øjnene op for den kulturelle blindhed blandt sundhedsfagfolk, er, at oplysning er meget billigere end behandling og strukturændring.

Fascisme skal undgås i alle former. Også når det kommer forklædt som sundhed.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x