Kategorier
Abonnement FPA Frihedspressen Indlæg/Post Propagandabloggen

Danmark bør også have en organisation for propagandastudier

I Storbritannien har de en akademisk organisation for propagandastudier. Det ville være befriende for demokratiet i Danmark, hvis vi også fik sådan en organisation her i landet.

Fake news er et stort problem, men propaganda for krig baseret på bedrag er langt værre for den kollektive sundhed.

I Storbritannien har propagandaforskere kortlagt, hvordan 2003-invasionen af Irak var baseret på systematisk, bedragerisk propaganda. Det ville være interessant med en tilsvarende dansk undersøgelse af optakten til Danmarks deltagelse i den krig.

En sådan organisation kan evt. finansieres af private sponsorer fra det dansk erhverv, da krig både her i landet og i udlandet er særdeles dårligt for handlen. Det er f.eks. svært at eksportere fødevarer til et land, der er ved at blive bombet sønder og sammen.

Propagandastudier på universitetet

Krig er dog ikke det eneste samfundsområde, hvor der foregår propaganda. Der vil være nok at tage fat på for sådan en organisation. Og mens vi er i gang, hvad så med om vi ikke også får etableret en kandidatuddannelse i propagandastudier? Så kan de uddannede selv bestemme, om de vil bruge deres kompetencer til at bidrage til propaganda eller til at afsløre den.

5 1 vote
Brugervurdering
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x