Motion er skadelig for klimaet: her er løsningen

Magthaverne ønsker, at vi sænker vores CO2-udslip for at undgå Jordens undergang. Vidste du, at din egen krop danner CO2? Heldigvis kan du selv gøre meget for at reducere det udslip.

I energiomsætningen (stofskiftet) i kroppen bliver ilt forbrugt, og kuldioxid (CO2) bliver dannet.

Det betyder, at jo højere din energiomsætning er, des større er dit CO2-udslip.

Heldigvis er der meget, som du selv kan gøre for at sænke din energiomsætning.

Det vigtigste er, at du holder op med at dyrke for meget motion. Jo mere fysisk inaktiv du er, des mindre CO2 danner du. Det optimale er at veksle mellem at sidde og at ligge. Lige så snart du rejser dig fra siddende til stående stilling, så begynder du at være klimaskadelig.

Den mest klimaskadelige form for motion er motion med høj intensitet. Når der bliver dannet mælkesyre i musklerne, så sætter det yderligere gang i CO2-dannelsen. Hvis du absolut vil eller skal bevæge dig, så sørg i det mindste for at gøre ved så lav en intensitet, at dine muskler ikke begynder at syre til. Det kan du f.eks. gøre ved at gå i stedet for at løbe.

Tynde mennesker er også mere klimavenlige end tykke mennesker. Dog ikke hvis de er tynde, fordi de er meget fysisk aktive. Det mest klimavenlige er at være tynd, fordi man spiser meget lidt mad. Mennesker med overvægt er skadelige for klimaet, da de alt andet lige danner mere CO2 end slanke.

Hvis du er tyk, så tab dig ved at spise mindre mad. Når du er blevet tynd, så hold dig tynd ved at lade være med at begynde at spise for meget igen.

Det store dilemma er, når du har brug for at transportere dig fra punkt A til B. Hvis du tager bilen, så danner din krop kun minimal CO2 – til gengæld danner din bil så en masse. Kollektiv transport, hvor du hopper på noget, der kører alligevel, er den bedste løsning. Det bedste ville do være, hvis vi alle kunne blive hjemme.

Hvis du har kæledyr i form af hund eller kat, så kan du reducere din husstands CO2-udslip yderligere ved at skille dig af med dyrene. Dyr danner ligesom mennesker CO2 under fysisk aktivitet. Hvis du insisterer på at have et kæledyr, så opdrag det til at bevæge sig så lidt som muligt.

Gør det samme med dine klimavenlige børn. Især mindre børn har en tendens til at være helt ustyrlige, og det altså dårligt for klimaet. Du kan gøre dine børn inaktive ved at placere dem foran skærme, men de kræver også elektricitet og dermed CO2. Det kan du omgå ved at installere solceller, så du kan danne din egen elektricitet til opladning af de skærme, der er nødvendige for at holde dig og dine børn i en klimavenlig tilstand af fysisk inaktivitet.

Tag en plante med til træning

Det betyder også noget, hvor i verden du har din energiomsætning. Jo tættere din krop er på grønne planter, des bedre kan de optage CO2’en og omdanne den tilbage til ilt. Fitnesscentre bør derfor udstyres med store mængder grønne planter, og naturen bør tages i brug som fitnesscenter. Stranden er ikke så god, da der ikke er planter. Tæt skov og grønne plantager er det mest klimavenlige sted at motionere. Det er i øvrigt nødvendigt med dagslys for, at planterne kan rense miljøet for dine klimaskadelige affaldsstoffer.

Næste gang du tager til træning, så kan du tage en grøn plante med, som du holder op for næse og mund, hver gang du ånder ud. Det er nemlig i udåndingen, at det farlige CO2 findes. Indånding er derimod klimavenlig, så du kan også øve dig på at ånde mere ind og mindre ud.

Den ultimative løsning er at blive ved med at holde vejret. Når du har holdt vejret længe nok, så bliver din krop helt klimaneutral.

Tilmeld
Besked om