Holocaust-beskyldning er ondskabsfuld, absurd og irrelevant

Det er tilsyneladende en udbredt taktik blandt pro-israelske meningsagenter i Danmark at kalde Israel-kritikere for holocaust-benægtere. Jeg bliver selv udsat for massivt angreb i disse dage på min offentlige og politiske profil på Facebook.

De pro-israelske meningsagenter, der udsætter mig for online angreb i disse dage, gemmer sig bag profilnavne som John Seiersen, Bo Jørgensen, Claus N Nørgaard, Michael Krasnik og Thomas Krogh. Et kvalificeret gæt er, at de arbejder for den pro-israelske PR-kampagne målrettet Danmark, og at de formentlig stadigvæk er på lønningslisten hos Israels Ambassade i København.

Taktisk, ondskabsfuld hån af Israel-kritikere

At beskylde nogen for at være holocaust-benægter er en form for særligt ondskabsfuld hån. Denne ondskabsfulde retorik kan være drevet af flere forskellige baggrunde og motiver, bl.a.:

  • Mangel på faktuel viden om den faktiske sag, der drøftes
  • Ønske om at flytte fokus væk fra sagen, fordi sagen er farlig, og der mangler gode modargumenter
  • Ønske om at miskreditere afsenderen i mangel af argumenter og evidens om den faktiske sag
  • Forsøg på patos-appel til den indre svinehund (eller drevet af samme) for at oppiske lynch-stemning
  • Forsøg på at fremme følelser af skam hos afsenderen, så han trækker sin retfærdige kritik tilbage
  • Det er et regulært arbejde som meningsagent, hvor man er forpligtet eller uddannet til at følge en bestemt taktik og drejebog for sprogbrug m.v.
  • Ubevidst dumhed

Uanset hvad årsagen er, så er grundløse beskyldninger om holocaust-benægtelse i en nutidig debat om Israel ofte et tegn på, at man har ramt et ømt punkt i Israels politiske forsvar. Første gang jeg blev angrebet på denne måde, var da jeg i 2016 begyndte at poste undrende indlæg om 9/11 og Bygning 7 i World Trade Center – den bygning, der kollapsede i frit fald, selvom den ikke var blevet af noget fly.

Absurd beskyldning

At beskylde mig for at være holocaust-benægter er fuldstændig absurd. Jeg er evidensbaseret i min tilgang til sund politik, og selvom det ikke er en sag, jeg har studeret til bunds, så er det min vurdering, at der er god historisk evidens for, at Nazi-Tyskland slog ufatteligt mange uskyldige jøder ihjel under 2. Verdenskrig.

Jeg har aldrig nogensinde benægtet jødernes lidelser under 2. Verdenskrig, og når jeg beder om dokumentation fra dem, der kalder mig holocaust-benægter, så kommer der ingenting. Det er fordi, jeg aldrig har benægtet holocaust!

Irrelevant beskyldning

Det er rent logisk irrelevant at beskylde en nutidig Israel-kritiker for at være holocaust-benægter.

Børn lærer i skolen, at man ikke skal mobbe andre børn. Heller ikke selvom man selv tidligere har været udsat for mobning.

På samme måde skal Israel heller ikke mobbe (eller dræbe) palæstinensere, selvom de selv blev mobbet (eller dræbt) af tyskere for 70 år siden.

Med ønsket om mere evidens og logik i debatten om Israel.

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments