Kategorier
Den Spirituelle Blog Klassiker Spiritualitet (abonnement)

Original kærlighedskriger: jøde, kristen og muslim på én gang

Jeg opfatter mig selv som både jøde, kristen og muslim. Jeg er med andre ord en original kærlighedskriger i Abrahams åndelige familie.

WTF? Kan man det, tænker du måske?

Man kan, hvad man vil. Næsten. Jeg opfatter i øvrigt også mig selv som taoistisk shamanistisk kristen buddhist. Men det er en anden snak. Tilbage til Abraham.

I tidernes morgen viste Gud sig for Abraham. Det førte til dannelsen af de tre store abrahamske religioner: jødedom, kristendom og islam. Gud har det med at vise sig for mennesker på forskellige måder. Det er ikke fordi, der er forskellige guder. Det er fordi, der er mange forskellige mennesker i mange forskellige livssituationer og tidsperioder.

Jeg tror, at alle ægte jøder, ægte kristne og ægte muslimer tror (eller måske ligefrem oplever) den samme Gud. Forskellen mellem de tre religioner (eller spirituelle retninger som de også er) skyldes udelukkende forskelle på mennesker. Det er ikke sådan, at din Gud er bedre end min Gud, osv.

Religionskrig svarer til, når to brødre slås med hinanden om faderens kærlighed. Som om at faderen vil elske den vindende bror mere, når han fortæller ham, at han har slået sin bror og hans anden søn ihjel. Absurd. Meningsløst.

ABRAHAMS KINDERÆG MED MOSES, JESUS OG MUHAMMED

Det særlige ved de tre spirituelle retninger i kølvandet på Abraham er, at Gud viste sig på en meget verbal og ydre måde. Det guddommelige ved grundlæggelsen af hinduismen, buddhismen og andre ægte spirituelle traditioner viste sig på en mere visuel og indre måde. Det er det samme, der viser sig og bliver oplevet på forskellige måder af forskellige mennesker i forskellige sammenhænge gennem historien.

Jeg er jøde, fordi det er det originale aspekt i Abrahams tradition. Man skal huske sine rødder, dvs. Tora’en og ikke Talmud’en.

Jeg er kristen, fordi det er kærligheden i Abrahams tradition. Og fordi jeg mærker en tæt åndelig kontakt med Jesus-ånden, især under dyb meditation men også mere og mere i helt almindelige hverdagssituationer.

Jeg er muslim, fordi det er krigeren i Abrahams tradition. Åndelig krig vel at mærke. Fysisk krig i Guds navn er for mennesker, der har misforstået, eller som er blevet manipuleret til at misforstå, de hellige skrifter.

Når jeg forener de tre aspekter, så forvandler jeg mig til en original kærlighedskriger.


Discover more from pB

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from pB

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading