Kategorier
Frihedspressen Indlæg Propaganda (abonnement) Propagandabloggen

Oplysning må ske fra bunden

Oplysning om propaganda og den deraf følgende befrielse fra mentalt slaveri kan kun ske fra bunden. Den kan ikke ske fra toppen, da det vil omfatte, at kriminelle indrømmer deres ugerninger.

Oplysning fra bunden er oplysning til folket. Det er sjældent muligt via massekommunikation, da stort set samtlige massemedier er medskyldige i propaganda for krigsforbrydelser. Selvom internettet er opfundet, så er de fleste danskere stadigvæk solidt fanget i det daglige bombardement fra de underholdende, overfladiske propagandamedier. Det betyder, at man kan ikke kan nå folk, der hvor de i forvejen er. Det er ellers den mest effektive kommunikationsform.

Lyt i stedet for at læse

Vi, der arbejder med oplysning om propaganda, skal have meget mere fokus på den individuelle oplysning eller oplysning til små grupper af mennesker, der af forskellige grunde er klar til det trin i deres personlige udvikling. Vi skal også have en ydmyg indstilling til den psykologisk krævende proces, det er at vågne op til sandheden om propaganda.

Det er efter min opfattelse også vigtigt, så vidt muligt at afstå fra spekulationer og simpelthen lade fakta og beviser tale deres eget tydelige sprog. For mange eller for vidtløftige spekulationer – herunder konspirationsteorier – indebærer ofte risiko for, at man selv ender med at lave propaganda – blot med omvendt fortegn.

De fleste, der udfører propaganda i praksis, tror selv, at de arbejder for sandheden og det gode. Din følelse af at have ret er ikke et bevis på noget som helst. Hvis du ikke kan underbygge din opfattelse med logiske argumenter og konkrete beviser, så er det umuligt at vide, om du formidler sandhed eller propaganda.

Sådan kan du tage små skridt i retning af større bevidsthed om propaganda:


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x