Kategorier
Coronabloggen Frihedspressen Indlæg Propaganda (abonnement) Propagandabloggen

Frygt-propaganda: Mystik om corona-dødsfald

Folk har det med at dø – før eller siden – af mange forskellige årsager. Det kan man udnytte til frygt-propaganda.

En af tophistorierne lige nu på DR’s hjemmeside er denne: Ti italienske byer lukker ned: 78-årig mand død af coronavirus Nyheden stammer fra Ritzau/AFP, hvilket betyder, at den er underlagt global narrativ-kontrol. Vi skal nok ikke forvente, at DR har lavet nogen særlig selvstændig kritisk research om sagen.

I artiklen kan man bl.a. læse:

Her er tre personer testet smittet med coronavirus. Herunder en 38-årig mand og hans gravide hustru. Manden er i kritisk tilstand og får intensiv behandling.

Han havde tidligere på måneden spist middag med en mand, som havde besøgt Kina i januar.

Senere har manden, der havde været i Kina, vist tegn på influenza. Men ifølge italienske medier er han senere blevet testet negativ for virusset.

Den fortælling underbygger, at det hele (også) handler om at sprede frygt for Kina. Hvordan kan manden, der har været i Kina have smittet nogen, hvis han selv har været testet negativ?

Hovedhistorien i artiklen er denne:

Den omkomne er en 78-årig mand fra byen Padau i den nordlige region Veneto.

Manden har været indlagt på et hospital i Veneto i omkring ti dage i forbindelse med et andet sygdomsforløb, siger sundhedsminister Roberto Speranza.

Den døde mand har altså været syg af noget andet end coronavirus. Det er en noget forhastet konklusion, at hans død nu skyldes coronavirus, når han åbenbart i forvejen var syg af noget alvorligt.

At man er testet positiv for coronavirus og syg (eller død) er ikke i sig selv et bevis på, at coronavirus er årsagen til sygdommen (eller døden). Hvis man bliver kørt over i trafikken og obduktionen viser, at man var forkølet, så vil man jo ikke konkludere, at forkølelsesvirus var årsagen til døden.

Det er på tide med mere seriøs medicinsk forskning og formidling i stedet for dette. Det, der foregår nu, er simpelthen frygt-propaganda.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x