Mere krigspropaganda om Syrien fra DR’s Puk Damsgård

Hovedhistorien på DRs nyhedsside lige nu er denne: Puk Damsgård gør status efter 9 års krig: På flugt med far, mor og yndlingsbamsen Mimi

Puk Damsgård og DR mener åbenbart, at de ikke helt kan lyve længere om, hvad der reelt foregår i Syrien. Puk Damsgård skriver:

Ifølge FN er en halv million børn lige nu på flugt i Idlib-provinsen, efter at det syriske regime sammen med Rusland og med hjælp fra iranske militser har indledt en militær offensiv for at rømme oprørernes sidste tilholdssted i Syrien. Et oprør, der er domineret af jihadisterne i det al-Qaeda-tilknyttede Hayat Tahrir Al-Sham (HTS) og tyrkisk støttede syriske oprørere.

Damsgård og DR indrømmer altså direkte, at det er terrororbevægelsen al-Qaeda og udenlandsk støttede “oprørere”, der bekriger Syriens regering. Derefter slår krigspropagandaen dog til igen i artiklen:

Men som så ofte i den syriske krig farer præsident Assads styrker og Rusland frem uden hensyn til civile liv, mens det internationale samfund ser handlingslammet til.

Ha ha. Som om USA og Israel tager store hensyn til civile liv!

Og så kommer opfordringen til mere krig camoufleret som humaniær hjælp:

FN advarer om, at intet mindre end ‘den største humanitære gyserhistorie i det 21. århundrede’ kan være på vej, hvis ikke en våbenhvile indtræder.

I den sprogbrug ligger der måske også et forsøg på at få verden til at reagere. Ofte har syrerne været overladt til skæbnen.

Legitimering til at udlandet igen invaderer Syrien følger så:

Terrororganisationen Islamisk Stat havde indtaget enorme områder og terroriserede og halshuggede syrere, som levede under deres kontrol. IS udgjorde også en trussel mod Vesten, og derfor forsvandt de vestlige landes handlingslammelse i Syrien, da den internationale koalition til bekæmpelse af IS sammen med lokale styrker fik tilbageerobret terrororganisationens territorier.

SPØRGSMÅL TIL DR

Den opmærksomme læser vil efter læsning af DRs propaganda-artikel stille sig selv og DR disse spørgsmål:

  • Hvis Syrien og Rusland bekæmper terrorister i Syrien, hvorfor støtter Vesten så ikke dem i deres kamp mod terroristerne i stedet for at bekæmpe dem, der bekæmper terroristerne?
  • Hvem har finansieret al-Qaeda og Islamisk Stat i Syrien? Kunne man standse terrorisme meget enkelt ved at standse finansieringen af disse organisationer?

Skriv en kommentar

Please Login to comment
  Tilmeld  
Besked om