Kategorier
Brændgaard Bloggen Coronabloggen Ernæring (abonnement) Ernæringsbloggen Sundhedspressen

C-vitamin mod coronavirus?

Der er ingen videnskabelig dokumentation for, at C-vitamin kan forebygge eller kurere infektion med coronavirus. Jeg tager det dog alligevel.

Der er dog dokumentation for, at kosttilskud med C-vitamin i høje doser kan forkorte varigheden og dæmpe symptomerne af forkølelse.

1000 MG OM DAGEN

Jeg har selv i mange år taget 2 * 500 mg C-vitamin om dagen. En tablet om morgenen og en om aftenen. Det har jeg gjort for at styrke mit immunforsvar. Det er min erfaring, at hvis jeg begynder at slække på C-vitaminerne – altså glemmer og springer nogle doser over – så skaber det en form for åbning i mit immunforsvar, så virus lettere kan invadere min krop.

Det er også min erfaring, at hvis jeg først er blevet syg af forkølelse, influenza eller lignende, så nytter det ikke noget at tage endnu mere C-vitamin. Det handler altså om at forebygge og ikke om at helbrede.

Det er også min erfaring – og det er tilmed veldokumenteret i ernæringsforskning – at mange forskellige vitaminer og mineraler påvirker immunforsvaret i et indbyrdes samspil. Det gælder derfor altid om at fokusere på de svageste led i forsvaret og styrke dem. Andre kosttilskud ud over C-vitamin kan derfor også være vigtige til optimering af immunforsvaret. Ligesom alle mulige andre faktorer spiller ind. Jeg er f.eks. også stor fan af at holde fødderne varme med uldsokker næsten hele året rundt… Sokker i sandaler har som bekendt den ekstra bonusvirkning, at det virker som prævention. 🙂

Som ernæringsrådgiver er det vigtigt at skelne mellem, hvad man gør selv, hvad man under nogle omstændigheder vil anbefale andre individer, og hvad man vil anbefale generelt. Jeg vil ikke generelt anbefale kosttilskud med C-vitamin – eller kosttilskud med noget som helst andet for den sags skyld. Kosttilskud er altid en individuel vurdering.


Discover more from per Brændgaard

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading