Kategorier
Abonnement Den Spirituelle Blog

Dr.phil. Maja Naur: Det jødiske folk er en myte

Jeg er faldet over en interessant og lidt ældre artikel i Information om jødernes historie. Den er skrevet af dr.phil. Maja Naur.

Det jødiske folk er en myte

Artiklen må være barsk læsning for jødiske zionister.

“Israels argumenter mod oprettelsen af en palæstinensisk stat bygger på historiefordrejning og myter, der er kreeret til at forsvare det zionistiske projekt”

Samtlige bibelske argumenter for en jødisk stat bliver fejet af bordet i artiklen. Samtidig sætter skribenten fokus på khazarernes oversete og undertrykte betydning i jødernes historie. Khazarerne konverterede til jødedom.

“Ser man på den befolkning, der i dag bebor Israel, består den imidlertid langt overvejende af mennesker, der ikke har nogen som helst territorial tilknytning til Kanaens land. Hovedparten af dem stammer fra kongedømmet Khazar, nær Volga, der i dag ligger i Rusland.”

Hvis det jødiske folk er en myte, hvem er jøderne i dag så egentlig? Hvis de fleste af dem oprindeligt var khazarer, og hvis de insisterer på etnisk identifikation, så vil det vel være mere korrekt at kalde dem khazarer (i det nuværende Rusland) og ikke jøder? Eller måske khazar-jøder?

Under alle omstændigheder så er der ingen dokumentation for, at dem, der i dag kalder sig jøder, kan spore deres rødder tilbage til “Guds udvalgte folk” i Biblen. De stammer hovedsageligt fra østeuropæere, der konverterede til jødedom for 800 år siden – men det er da også en mangeårig tradition, som man kan være stolt af som jøde. Det er i øvrigt disse østeuropæiske jødegener, som man kan måle i moderne DNA-test i form af ashkenazi. Måske er du “jøde” uden at vide det? 🙂

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x