Kategorier
Abonnement FPA Frihedspressen Indlæg/Post Propagandabloggen

Corona, død og politik

Vi har nu to coronarelaterede dødsfald i Danmark, fortæller DR. Men er det virkelig corona, de er døde af?

To coronarelaterede dødsfald i Danmark

De to sager bør sætte fokus på, hvornår et dødsfald er “coronarelateret”, og hvad det egentlig betyder.

Lægerne med kendskab til den konkrete sag afviste at definere det første dødsfald som “coronarelateret”. Myndighederne har så siden afvist den lægefaglige vurdering, så det også kan være med i skræmmestatistikken.

LÆGER OG MYNDIGHEDER UENIGE

Den uenighed er interessant, da den viser, hvor svært det er at definere corona som årsagen til død. Mennesker kan jo dø af mange forskellige grunde, og der var også folk, der gør, før det nye coronavirus kom til landet.

Lad os tage et eksempel fra et andet område, hvor myndighederne traditionelt har den modsatte strategi i definitionen af årsager til sygdom og død: stråling fra mobiltelefoner. Hvis en person dør, og man bagefter finder ud af, at personen har haft en mobiltelefon, så vil myndighederne ikke definere det som et “mobilrelateret” dødsfald. Hvis nogle læger og forskere så kommer og siger, at mobilstråling kan have spillet en rolle for udviklingen af sygdom, så vil de blive blankt afvist. Med andre ord: Definitioner af dødsårsager er mindst lige så meget politik, som det er lægefagligt.

Hvis de danske myndigheder fortsætter den løsslupne definition af “coronarelaterede” dødsfald, så spår jeg en gigantisk vækst i antallet i løbet af den kommende tid. Simpelthen fordi (1) mange har corona og (2) mange dør, men det betyder ikke nødvendigvis, at der er en kausal sammenhæng mellem corona og død. Måske er sammenhængen mest politisk.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x