Kategorier
Brændgaard Bloggen Coronabloggen Pensum Sundhed (abonnement) Sundhedsbloggen Sundhedspressen

De mest syge coronapatienter er rygere eller co-inficeret med bakterier og svampe

Hold op med at ryge og brug pengene på at styrke dit immunforsvar i stedet for. Det kan formentlig hjælpe dig til at styre uden om en alvorlig omgang coronasyge. Hvis ikke så vil det nok gavne din sundhed på anden vis.

Jeg har opdaget en undersøgelse af 99 patienter med covid-19 fra Wuhan i Kina.

Forskerne testede for andre vira, som også kan fremkalde lungebetændelse. Ingen var positive for andre af de testede vira.

RØG, BAKTERIER OG SVAMP

Til gengæld testede 5 af patienter positive for bakterie- eller svampeinfektion. Det var de mest syge patienter, der testede positiv for det, som forfatterne skriver: “Some patients, especially severely ill ones, had co-infections of bacteria and fungi.” Forskerne kommer med kliniske argumenter for, at den enkeltes immunforsvar og underliggende, kronisk sygdom (herunder diabetes) var vigtige faktorer for, hvordan det gik patienterne.

Alle patienterne var ved undersøgelsens start indlagt på hospitalet. Da undersøgelsen sluttede var 31 % blevet udskrevet, 11 % var døde og de resterende var stadigvæk indlagt. De første to patienter, der døde har havde ingen underliggende kronisk sygdom, men de havde begge røget i mange år. Det kunne tyde på, at rygning og corona er en farlig cocktail.

Hvad kan vi lære af det?

  • Læger bør undersøge coronapatienter for coinfektion med bakterier og svampe
  • Hvis du har type 2-diabetes, fordi du er for fed og inaktiv, så kom i gang med at små skridt i kost og motion – også for at forebygge alvorlig coronasyge
  • Lad være med at ryge (og lad være med at vente med at stoppe, til du har fået corona)
  • Lev sundt hele vejen rundt, så du holder dit immunforsvar toptunet (det kan i nogle tilfælde også omfatte visse kosttilskud)


Discover more from per Brændgaard

Subscribe to get the latest posts to your email.

2 1 stem
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading