Kategorier
Brændgaard Bloggen Den Komiske Blog Frihedspressen Komik (abonnement)

Corona & Konspiration: Står Carlsberg bag Corona?

Nej, det tror jeg ikke, men der er godt nok begyndt at florere mange tossede konspirationsteorier om corona.

Et eksempel på en ny konspirationsteori kunne være, at det i virkeligheden er Carlsberg, der står bag frygten for Corona for at bekæmpe deres gamle ærkefjende på ølmarkedet.

Det er bare en teori, som jeg selv har fundet på uden beviser af nogen art for at eksemplificere, hvor let det er at finde på nye konspirationsteorier.

Det særlige ved mange konspirationsteorier er, at de er umulige at falsificere. Når en teori ikke kan modbevises, så får den sit eget liv med sin egen indbyggede logik, der kun er begrænset af fantasien.

Den form for udokumenterbare konspirationsteorier er lige så usunde som bedragerisk propaganda, da de forfører mennesker til at tro på løgne i stedet for fakta.

Siden min politiske opvågnen i 2016 har jeg mødt mange, der tror på konspirationsteorier. Alle mulige – og især umulige – konspirationsteorier. Det er mit indtryk, at menneskers tro på disse konspirationsteorier tjener et psykologisk formål. Logiske, naturvidenskabelige argumenter preller af på dem. De vil tro! Det er nærmest en ny form for religion for disse mennesker.

DEN TREDJE VEJ: SANDHEDENS VEJ

Jeg vil anbefale alle at forholde sig kritisk til information både fra mainstream og fra konspirationsteorier. Ligesom der generelt kan forekomme organiseret bedragerisk kommunikation i mainstream-medierne og fra myndighederne, så kan der også forekomme fantasifulde løgnehistorier fra konspirationsteoretikere. Begge lejre prøver at invadere dit sind med deres narrativer, så de kan få magt over dig og tjene penge på dig.

Hold dit sind åbent – men ikke så åbent at din hjerne falder ud!

Læs mere om den tredje vej i Frihedens Pris. Ja, jeg vil også gerne tjene penge på dig. 🙂


Discover more from pB

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from pB

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading