Kategorier
Coronabloggen Frihedspressen Indlæg Pensum Propaganda (abonnement) Propagandabloggen

Corona som kollektiv OCD

Psykologien i indsatsen mod corona ligner de psykologiske mekanismer, der fastholder den psykiske lidelse OCD. Vejen ud er barsk.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser tydeligt, at dødeligheden ikke er steget i Danmark. Det bliver tolket som bevis på, at indsatsen har virket.

På samme går den OCD-ramte tilbage og tjekker igen og igen, om døren er låst for at undgå en indre forestilling om en gigantisk katastrofe. Da katastrofen ikke indtræder, så bliver det tolket af den OCD-ramte som bevis på, at tvangshandlingerne virker, så man fortsætter med at være fanget af OCD’en. Man fortsætter med at tjekke om døren er låst igen og igen – uden at man føler sig sikker af den grund. Tværtimod så bliver man bare mere og mere angst, hver gang man flytter sig væk fra døren. Man er fanget i en frygtelig skrue uden ende.

På samme måde risikerer vi nu at fortsætte med at være fanget af coronaen i en form for kollektiv OCD, hvis vi ikke udfordrer de antagelser, der fastholder den efter min opfattelse ekstremt overdrevne sikkerhedsadfærd. Vi bliver nødt til at undersøge, hvor realistisk vores kollektive frygt egentlig er. Det kan vi gøre ved at stille os selv og hinanden de rigtige spørgsmål.

VEJEN UD AF CORONA

Hvad er det værste, der kan ske, hvis vi stopper med at overholde corona-reglerne? Hvad er konsekvenserne for vores liv, hvis vi fortsætter med at overholde alle corona-reglerne? Det handler om vores kollektive mentale sundhed, hvor coronaen især udfordrer frihedskompententen af helhedsorienteret sundhed.

En hyppig form for OCD er tvangspræget håndvask. Hvis man vil ud af det, så er der ingen anden vej end at holde op med at vaske hænder, se angsten i øjnene og lade den rase ud. På samme måde er vejen ud af coronaen at holde op med at overholde de sygelige, frihedsberøvende sikkerhedsregler, se angsten i øjnene og lade den rase ud. Det betyder, at vi med den nye gældende corona-lovgivning bliver nødt til at praktisere civil ulydighed og risikere bøde- og fængselsstraf, hvis vi være sunde og frie igen. Når den udøvende magt forvandler sig til en tyran, så bliver fredelig, civil ulydighed en pligt.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading