Kan rødvin beskytte mod corona?

Forskerne Horne & Vohl udgav i går en videnskabelig artikel, hvor de argumenterer for, at resveratrol – der bl.a. findes i rødvin – kan beskytte mod coronasyge.

Teorien er baseret på, at forskellige komponenter i kosten påvirker ACE2-receptoren i kroppen, og at opregulering af denne receptor har en beskyttende virkning på sværhedsgraden coronasyge.

Forskerne fremhæver resveratrol som en faktor, der kan beskytte mod alvorlig coronasyge. De fremhæver samtidig, at fedt i kosten kan påvirker ACE2-receptoren på den modsatte måde, så man risikerer en mere alvorlig omgang corona.

Det giver en god undskyldning for at nyde corona-isolationen i halvfuld tilstand på rødvin og fedtfattig kost. Hvis du ikke bryder dig om alkohol, så findes der også alkoholfri rødvin, ligesom resveratrol også findes i store mængder i bl.a. vindruer, hindbær og mørk chokolade.

Jeg bryder mig ikke selv om rødvin, men jeg vil fremover huske på denne forskning, når jeg spiser chokolade. Måske vil jeg også øge min daglige chokolade-dosis og omdøbe den til ‘corolade’. Om ikke andet så hjælper chokolade også mod corona-propaganda-stress, synes jeg.

Der er dog endnu ikke foretaget forskning med specifikt fokus på CoVid-19, så vi ved ikke, om rødvin og chokolade reelt forebygger svær corona. Ligesom vi heller ikke ved, hvorvidt det nye coronavirus er årsag til de mange sygdomstilfælde og dødsfald, der nu kategoriseres som “coronarelateret” i medierne. Men set i forhold til fraværet af dokumentation for regeringens coronapolitik hidtil, så kan det da godt være, at en kommende coronalov indebærer et krav om, at man skal drikke rødvin eller spise chokolade, hvis man mødes med folk.

Sådan er der så meget. Hvad gør man, når man er i tvivl? Tja, én mulighed er at drikke en masse rødvin og spise chokolade til – og bede til ham der kunne forvandle vand til vin! 🙂

Kilde: Horne JR, Vohl MC. Biological plausibility for interactions between dietary fat, resveratrol, ACE2 and SARS-CoV illness severity. Am J Physiol Endocrinol Metab. 2020 Apr 20.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments