Kategorier
Coronabloggen Ernæring (abonnement) Ernæringsbloggen Indlæg Sundhedspressen

C-vitamin mod corona?

En gruppe borgere har lavet et borgerforslag om at tilbyde C-vitamin til alle indlagte med coronavirus. Det har jeg set nærmere på.

Borgerforslaget, som du kan læse her, indeholder interessante case-historier og videnskabelige referencer, der underbygger forslaget.

Det var faktisk også nyt for mig, at der er så meget klinisk forskning, der underbygger, at C-vitamin kan modvirke corona og lignende sundhedsproblemer.

Ingen kan vide alt. Ikke engang mig. Selv har jeg dog i mange år taget C-vitamin som forebyggende kosttilskud for at styrke min immunforsvar generelt, da det har det med at blive svækket i perioder med intens stress. Og mit liv har det med at indeholde perioder med intens stress.

Det smarte ved C-vitamin mod corona er, at det styrker immunforsvaret generelt, så selvom det ikke er corona, der er årsagen til sygdommen, så er der en chance for, at det kan hjælpe alligevel. Som jeg tidligere har skrevet her i min blog, så er det ikke bevist, at der findes et nyt, meget smitsomt coronavirus, som er årsag til ny, alvorlig sygdom.

Alle forslag og love om samfundslukning, medicin, vacciner og vitaminer mod corona er baseret på antagelsen om, at corona er et problem, der skal bekæmpes. Hvis den antagelse er forkert, så svarer det til at bygge et højhus med et skrøbeligt, uholdbart fundament. Enhver bygningsingeniør vil fraråde det. Fundamentet af en bygning skal altid være stærk nok til, at det kan tåle belastning af det tryk, der kommer oppefra, efterhånden som man bygger flere etager på fundamentet. Det er logik indenfor bygningskonstruktion, og det burde også være logik indenfor sundhed.

TERAPI MOD CORONA-FOBI

Det er i øvrigt også en central pointe i kognitiv psykoterapi, at man skal undersøge, udfordre og opløse usandsynlige grundantagelser. Disse grundantagelser følger logikken “hvis X, så Y”. Man fastholder X, fordi man frygter, at Y så vil ske. Men fordi man fastholder X, så vil man aldrig finde ud af, om Y reelt ville ske. Et princip i kognitiv psykoterapi og adfærdsterapi er at eksperimentere med at stoppe med X og se, om Y så indtræder. Det kan i starten øge angsten, men efterhånden som man erfarer, at Y ikke indtræder, så vil frygten aftage, og den mentale sundhed vil vokse. Jeg foreslår, at vi gør det samme på samfundsplan i Danmark nu: kollektiv kognitiv adfærdsterapi mod corona-fobi.

Og hvis folk er corona-agtigt syge, uanset hvad årsagen reelt er, og hvis C-vitamin i høje doser beviseligt hjælper, så giv dem da det!

Til Fødevarestyrelsen/politiet: Da jeg ikke sælger fødevarer/kosttilskud og ej heller annoncerer for denne type produkter på PerBraendgaard.dk, så vil jeg opfatte enhver trussel fra jer som en overtrædelse af min grundlovssikrede ytringsfrihed. Jeg vil imødekomme enhver henvendelse eller handling fra jer med et massivt juridisk og mediemæssigt selvforsvar, som dem der bestemmer over jer, næppe vil være interesseret i. Jeg har tidligere forsvaret mig mod falske anklager og offentlig udhængning, og det er jeg parat til at gøre igen. Sagen er så vigtig. Husk også, at Hitler (ingen sammenligning i øvrigt) skrev Mein Kampf fra en fængselscelle, så lad mig være i fred i stedet for at gøre en martyr ud af mig.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x