Kategorier
Abonnement Afsløring FPA Frihedspressen Indlæg Klassiker Propaganda (abonnement) Propagandabloggen

Er du ved at vågne? Så pas på disse fælder

Følger du med i coronasagen? Er du ved at vågne op til den propaganda, du bliver udsat for? Søger du også sandheden om andre emner end corona? Så skal du tage dig i agt for disse fælder på din søgen efter sandheden om verden.

TOSSEDE TEORIER

Nogle tossede konspirationsteorier er udviklet af godtroende fjolser. Andre er formentlig udviklet som psykologiske operationer for at forhindre dig i at opdage de sande bedrag.

Jeg definerer en tosset konspirationsteori, som en teori om en sammensværgelse, som det er meget let at modbevise. Eksempel: Flat Earth.

De korrupte magthavere ønsker at få dig til at tro på mindst én tosset konspirationsteori. Når du gør det, så kan de altid hive den frem og dermed ødelægge din troværdighed i en politisk debat.

KARAKTERMORD

Hvis de ikke kan lokke dig til at tro på en tosset konspirationsteori, så vil de prøve at finde noget andet, der kan ødelægge din troværdighed. Det kan være hvad som helst.

Når jeg skriver “de”, så kan det både være planlagte angreb og en almen socialpsykologisk mekanisme (gruppepres). Da der altid er en risiko for at blive afsløret ved de planlagte angreb, så er det kun noget, de risikerer, hvis man for alvor begynder at få mange til at høre efter, hvad man siger.

Bare det at du ikke tror på den herskende opfattelse af corona, kan være nok til, at nogen af dine venner vil stemple dig som ‘konspirationsteoretiker’. Det er nok til at få de socialpsykologiske mekanismer til at rulle, så du ender som en udstødt outsider.

ANTISEMITISME

Hvis du i din søgen efter sandhed begynder at være kritisk i forhold til Israel, zionisme og/eller jødedom, så vil du før eller siden blive beskyldt for at være ‘antisemit’. De vil dermed beskylde dig for, at din kritik, uanset hvor velbegrundet den måtte være, er drevet af et irrationelt had til en uskyldig gruppe mennesker. Det vil vække skyldfølelse i dig, der motiverer til at stoppe med din kritik. Du vil måske ligefrem begynde at føle dig medskyldig i Holocaust, selvom du slet ikke var født dengang. Det siger noget om, hvor effektiv en propaganda-taktik denne beskyldning er.

SØG BEVISER OG STÅ FAST

Hvis du begiver dig ud på sandhedens vej, så forbered dig på en omfattende personlig udvikling. Det er en øvelse i at stå fast på, hvad du tror på. Det er også en øvelse i at søge beviser og argumenter for det, du tror på. Det er en øvelse i at tro på det, som du ved, fordi du har tænkt det til bunds og kender de faktuelle beviser. Og lade være med at tro på det, som du faktisk ikke ved noget om. Og en øvelse i at turde være i tvivl og tænke mere i grader af sandsynlighed end sort/hvid enten/eller.

Ligesom mange officielle historier er drevet af mangelfulde beviser og dårlige argumenter, så døjer mange alternative forklaringer af de samme problemer. Det er i virkeligheden nok den største fælde for sandhedessøgere: det store væld af tilsyneladende overbevisende, men i virkeligheden ekstremt mangelfulde og dårlige argumenter.

GRUPPEPRES FASTHOLDER LØGNEHISTORIERNE

Magthaverne er i virkeligheden nok ikke særligt bange for, at nogen af os opdager de virkelige sandheder om verden. De socialpsykologiske mekanismer vil fastholde løgnehistorierne og sikre, at sandheden ikke spreder sig op til et for magthaverne kritisk niveau.

Det handler dybest set om, at vi mennesker er sociale væsner. Hvis du befinder dig i mainstream, så vil du ubevidst tro på alt det, som de andre, der også befinder sig i mainstream tror på. Hvis du befinder dig i det alternative, det konspiratoriske, det aktivistiske eller hvad du nu vil kalde det miljø, så vil du også begynde at tro på alt det, som de andre i din nye gruppe tror på.

Det resulterer i to grupperinger – lad os kalde dem mainstream vs konspiration – der bekriger hinanden ud fra hvert deres sæt af illusioner om verden. Så længe vi mennesker befinder os i flokke, så er vi desværre meget lette at kontrollere. Sådan har det altid været, og sådan bliver det nok desværre også ved med at være.

Selvom det ville være fantastisk at ændre verden, så den bliver oplyst om sandhed, hvad end sandheden måtte være, så er det realistisk set et urealistisk mål i verden, som den er og med mennesker, som vi er.

SANDHED OG FRIHED SOM INDIVIDUEL PROCES

Det realistiske mål er selv at søge sandhed og bruge indsigterne til at opnå større individuel frihed på trods af, at omgivelserne konstant prøver at lokke og presse til det modsatte. Det kan hver enkelt af os opnå, hvis vi vil. Men lad være med at se det som et mål, du opnår. Se det hellere som en proces, som du ydmygt og nysgerrigt befinder dig i.

Husk også, at din ånd kan blive fri, selvom din menneskelige hjerne stadigvæk tror på illusioner.

Og når din ånd er blevet (mere) fri, så kan du lettere at gennemskue de resterende illusioner i dit sind.


Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

3.7 3 stemmer
Brugervurdering
Få besked via e-mail
Besked om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading