Kategorier
Frihedspressen Indlæg Klassiker Propaganda (abonnement) Propagandabloggen

Sandheden er derude – som en nål i en høstak

Jeg fik min politiske vækkelse til 9/11 i 2016. Da jeg indså, at vi var blevet snydt om den sag, så begyndte jeg at undersøge mange andre politiske emner med et åbent sind. Min konklusion er, at sandheden er derude – som nålen i høstakken.

Hvis du vil gemme en nål, så er det en velkendt taktik at lægge den i en stor høstak. Det er mit indtryk, at det er den primære taktik, som dem, der har store sandheder at skjule, bruger overfor os, der søger sandheder.

Hvis du ikke ved, at nålen befinder sig i en høstak, så kan du forføres til at tro, at det ikke er høstak men en stor stak af nåle. Det giver oplevelsen af, at det er helt vildt alt det, der bliver holdt skjult for dig. Du får også indtryk, at det er utroligt, at du er næsten den eneste i verden, der har opdaget denne nålestak af sandheder. Stakken er jo så stor, at den er synlig for enhver, der har øjne, der kan se.

Hvis du virkelig søger sandheden om noget, så må du igen og igen spørge dig selv: Er dette virkelig en nål, eller er det bare et strå? Du bliver nødt til at huske at tænke rationelt og søge rigtige beviser for og imod. Du må minde dig selv om, at du leder efter en nål i en høstak, så når du finder noget nyt, så er der langt størst sandsynlighed for, at det er et strå (en løgn) og ikke en nål (en skjult sandhed).

Hvis du insisterer på, at et strå er en nål, så lider du af en vrangforestilling. Det er ikke nok, at du føler, det er en nål. Det er ikke nok, at du har set nogen på YouTube fortælle dig, at det er en nål. Det er heller ikke nok, at dine nye konspirationsvenner også mener, at det er en nål. Det kan stadigvæk være et strå.

Sandhedssøgere er nødt til at tænke langt mere rationelt og videnskabeligt, end folk der stoler blindt på, hvad de får serveret af DR. Hvis du ikke gør, så drukner du i høstakken og spilder resten af dit liv på at bade i en ny sø af løgne.

Jeg overvejer derfor snart at tilbyde en ny type arrangementer for sandhedssøgere, hvor jeg vil hjælpe deltagerne til at udfordre deres overbevisninger. Jeg vil ikke påstå, at jeg kender sandheden om alt. Men jeg har nogle kvalificerede bud på, hvordan man kan finde ud af, hvad der sandsynligvis er sandt, og hvad der sandsynligvis er løgn i det store hav af information. Her spiller kritisk dialog en central rolle. Når man får sine holdninger udfordret og øver sig i at forsvare dem i et trygt miljø, så kan man virkelig rykke i sin indsigt og i sin evne til at bruge denne indsigt til at få andre med på Sandhedsvognen.

Mere om det snart…


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x